Haberhan'ın haberine göre; Konuk ve üyeler tarafından erken saatlerde doldurulan Kurultay alanı bir gün önceden Türk Bayrakları,Üç Hilaller,Başbuğ Alparslan Türkeş ve Ülkücü şehitlere ait pankart ve flamalarla süslenerek alanın her santimetre karesi, özlemi duyulan ve uzun zamandır gerçekleşmeyen hasret dolu bir Toy a hazır hale getirilmiş..

Kurultay da konuklara hoş geldiniz demek ve açılış konuşmasını yapmak üzere mikrofona davet edilen İstanbul Ahde Vefa 78 Derneği Başkanı Nidai Yıldız tarafından yapılan açılış konuşmasında şu ifadelere yer verildi;

“Birbirinden kıymetli Ülküdaşlarım İSTANBUL AHDE VEFA 78 DERNEĞİ olarak 1.düzenlemiş olduğumuz İstişare Kurultayı etkinliğimize hoş geldiniz,şeref verdiniz.

Uzak yakın demeden fedakarlık ve vefa göstererek davetimize icabet ettiğiniz için hepinize Derneğimiz ve şahsın adına teşekkür ediyorum.

Bu etkinliği tertip etmemizdeki ana gayemiz uzun zamandır birbirlerini göremeyen ülküdaşlarımızı bir araya getirip buluşmalarını,kucaklaşmalarını,hasret gidermelerini sağlamaktır.

Siyasetin kirliliğine bulaşmadan Ülkücü Hareket için Vatanımız,Milletimiz için neler yapabilirizi istişare etmemize vesile olması için tertip ettik.Bu istişareler devam edecektir bu sebeple adını 1.İstişare Kurultayı koyduk.

Mutlakaki hepimizin farklı fikirleri,düşünceleri ve görüşleri vardır,biz tüm ülküdaşlarımızın kendilerine olduğu gibi fikir ve düşüncelerinede saygı duyuyoruz.

Bizim için aslolan Ülkücü Harekettir ve Ülküdaşlık Hukukuna riayet etmektir.Hiç bir Ülküdaşımızın tercihine ve hür iradesine ipotek koymak gibi ne bir düşüncemiz nede hakkımız vardır.

Sözlerimi fazla uzatmak istemiyorum.

Bu etkinliğimizi gerçekleştirmemizde bizden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen saygın ülküdaşlarıma huzurlarınızda kalbi teşekkürlerini sunuyorum.

Kurultayımızda,Toy’umuz da elbet ki eksiklerimiz vardır veya olacaktır şimdiden hepinizin hoşgörüsüne sığınarak inşallah seneye bu eksiklerimizi de gidererek affınızı istirham ediyorum.

Bizleri yalnız bırakmayıp onurlandırdığınız için tekraren hepinize hoş geldiniz diyor ve teşekkür ediyorum..

Ne Mutlu Türküm diyene,Türk yaşayıp Türk ölene.”

İstanbul Ahde Vefa 78 Derneğince ilki gerçekleştirilen Kurultayda alınan karar gereği Kurultayın aynı alanda gelenekselleştirilmesi ve seneye yapılacak olan Kurultayın “Ahde Vefa Türk Dünyası Kurultayı Olması” benimsendi..

Kurultay alanında bir gün önceden başlayan hazırlıklara Dernek Başkanı Nidai Yıldız bizzat eşlik ederek alan donanımı ertesi güne hazır hale getirildi.

Ev sahipliğini, Ülkücü hareketin sevilen isimlerinden İbrahim Kabalak,Nazım Kırdemir,İmdat Baba,Mürsel Albayrak,Mehmet Göktürk ve Sapanca Hareket Platformu üstlendi.

Türkiye’nin pek çok Vilayetinden katılımcı ile gerçekleşen Kurultay da Sakarya MHP Eski İl Başkanları Hamdi Kılıçarslan,Tayyip Kaba ve Yüksel Ayanoğlu tarafından Et Kavurma,Pilav,Ayran ve Çay ikramı yapıldı..

Kurultayda konuklardan bazılarına söz hakkı verildi,Konuşmacılar özetle;

Ceza evi çıkışlı MHP Tekirdağ eski İl Başkanı Yunus Meral Kurultaydan duyduğu menuniyetini ifade ettiği konuşmasında kısaca cezaevi hatıralarını dillendirip o günlerden bu günlere nasıl gelindiği konusunda bilgi verdi.

Kurultaya davet edilen konuklardan Doç.Dr. Kürşad Zorlu Türk Devlet ve toplulukları ile ilgili kısa bilgi paylaşımı yaptıktan sonra Ülkücü Şehit Fırat Çakıroğlu’nun şehit edilmesi,mahkeme süreci ve sonuçlanan dava hakkında bilgi paylaşımı yaptı.Zorlu seneye yapılacak olan Kurultaya birlikte elimizi taşın altına koyarak inşallah Ahde Vefa Türk Dünyası Kurultayını birlikte gerçekleştireceğiz ifadeleri ile gelecek Kurultayın daha görkemli olacağının işaretlerini verirken Ahde Vefa lıların bu faaliyetlerinden hoşnutluğunu dile getirdi.

İstanbul Ahde Vefa 78 Derneğince diğer İllerde bulunan Ahde Vefa temsilcilerine söz hakkı verilerek faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımı yapıldı,Yine Ahde Vefa adına öncülük yapan ve Dernek çalışmalarına katkı sağlayan isimlere İbrahim Kabalak tarafından el sanatları kapsamında ahşap nakışlı,oyma/kaplama hediyeler verildi

Sabahın erken saatlerinde başlayan Kurultay akşamın ilerleyen saatlerine kadar devam ederken katılımcıların genelde aile olarak Kurultaya iştirak etmeleri gözlerden kaçmadı..

Kurultay alanının her tarafı Üç Hilal,Başbuğ Alparslan Türkeş ve Ülkücü şehitlerin pankartları ile süslenirken Ülkücü Harekete ve Türk Milliyetçilerine yeni kazandırılan sloganlarda alanda yerini aldı..

İstanbul Ahde Vefa 78 Derneğince gerçekleştirilen ve zamanın nasıl geçtiğinin farkına varılmayan güzel bir güne yüzlerce Ülkücü, ailece imza atarak,hatıra fotoğrafları çektirerek geride Hoş bir Sada bıraktı…Erhan Öztunç

Editör: TE Bilişim