Cumhurbaşkanı Erdoğan 25 Mayıs 2015’te İstanbul’daki esnaf buluşmasında, servisçilerin “Verin plakayı, bırakalım sigarayı” pankartına karşı “Sizden bu sözü aldıktan sonra ben şimdi Büyükşehir Belediye Başkanıma diyorum ki bununla ilgili adımı da siz atacaksınız. Hayırlı olsun” ifadelerini kullanmıştı. 

20 Mart 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar’da düzenlenen Türkiye Esnaf Buluşması’na katılmıştı.

Etkinlikte konuşma yapan Erdoğan, “Dik dur eğilme taksiciler seninle” ve “Dik dur eğilme servisçiler seninle” sloganlarının ardından servisçi esnafının taleplerini içeren bir mektup aldığını ve mektubu okuyarak Büyükşehir Belediye Başkanına verdiğini söyledi.

Erdoğan, “Kendileri de arkadaşlarımızla görüşmelerini yapmak suretiyle bunu bir yere inşallah bağlayacaklar” ifadesini kullandı.

ERDOĞAN TAHDİDİ VERMEDİ “BU SİZİN HAKKINIZ DEĞİL”

"Dürüst olacağız, ben size plaka tahdidi sözü vermedim” diyen Erdoğan, salondaki esnafa şu açıklamayı yaptı:

“Bakın burada başkanlar yanımda onlarla da konuştum. Eğer ben size plaka tahdidi sözü verdiysem, o günün konuşmaları, her şey ortada gelin ben bunun arkasında dururum. Böyle bir sözüm yok. Eğer plaka tahdidi dediyseniz, eğer böyle bir adım atılırsa burada en büyük bedeli kim öder? Çocuklarımız, firmalar öder. Ve hak edinmediğiniz bir şeyi kusura bakmayın hak olarak size veremeyiz. Kusura bakmayın.” demişti.

Yıl 2019;  plaka tahdidi belki uygulanmadı ama, İSAROD ve yöneticilerinin büyük çabası sonucu, LAA serisi plaka, tek tip sözleşme gibi olumlu gelişmelerde sektöre yeni heyecanlar kattı. ama tahdit yine yok.

Bu olayların arkasında Kadir Topbaşın olduğu aşikar. Neden servisçilere öfke duyuyor bilinmez ama, 20 bin servisçiyi mağdur eden odur.

YEREL SEÇİMLER VE SERVİSÇİLERE VERİLEN VAADLER

BİNALİ YILDIRIM

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası tarafından Ataşehir Küçükbakkalköy Mahallesi Yanar Sokak'ta düzenlenen mitinge katıldı. 

"SİZİN HAKKINIZI KORUMAK İÇİN BURADAYIM" 

Yıldırım "Sizin hakkınızı, hukukunuzu korumak için buradayım. Şoför, otobüsçü, taksici bir babanın evladı olarak karşınızdayım. Bugüne kadar verdiğimiz hiçbir sözün altında kalmadım. Siz 31 Mart'ta yetki verirseniz başkan seçerseniz yapacağım iş şudur; önüne gelen servisçi olamayacak, hak eden olacak. Sizlerin hakkını başkalarına vermeyeceğiz. " Yıldırım, taşıt kartlarının süresini 10 yıldan 30 yıla çıkaran sertifikayı Oda Başkanı Hamza Öztürk'e takdim etti.

Sektöre yeni araç girişinin engellendiğini hatırlatmakta fayda var.

Yıldırım bu toplantıda "Tahdit" kelimesini kullanamadı.

Yıldırım'da Topbaş gibi Servisçi esnafının yararına bir şey yapmayacak gibi göründü.

EKREM İMAMOĞLU

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, servis şoförlerinin tahdit sorununu çözeceğini söyleyerek, "6 ay içerisinde sizin tahdit sorununuz çözüp size vermeyen namerttir. 6 ay içinde bu tahdit konusun ben çözeceğim" dedi.

SON SÖZ
Yukarıda süreci özetle anlattık.

2019 Yerel Seçimlerinde kesin olamayan sonuçlara göre 

Binali Yıldırım : 4.149.667 oy aldı

Ekrem İmamoğlu : 4.171.126 oy aldı 

Binali Yıldırım 21.459 oy farkla kaybetti.

Peki sizce İstanbul'da kaç servisçi var?

Kesin rakam şu kadar demiyoruz ama 20 binden fazla...

Servisçiler Binali Yıldırım'a oy vermedi de demiyoruz. 

Kıyaslamayı siz yapın.....


 

Editör: TE Bilişim