Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, artan koronavirüs vakaları sonrasında başta İstanbul olmak üzere İzmir, Ankara, Konya ve Kocaeli'nde sokağa çıkma yasağının gündemde olduğunu söyledi.

Türkiye'de koronavirüs vaka sayısının 42 bini geçmesi sonrasında bir açıklamada bulunan İsmail Cinel, vakaların en çok görüldüğü 5 ilimiz olan İstanbul, İzmir, Ankara, Konya ve Kocaeli'nde sokağa çıkma yasağının bir an önce uygulamaya konulması gerekliliğinden bahsetti.

5 İLDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Koronavirüs salgınında pik noktasına ulaşıldığını ifade eden Cinel, hastaneler ve yoğun bakım ünitelerinin artık yavaş yavaş dolmaya başladığını belirterek yeni yoğun bakım yataklarının devreye alındığını ve yeni hastanelerinde kısım kısım açılmasının planladığından söz etti. 

MÜ Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 24 ameliyathanenin 14'ünün vakaların artması sonrasında yoğun bakım olarak kullanıldığından söz eden Cinel, Türkiye'de koronavirüs vakalarının en çok görüldüğü iller olan İstanbul, İzmir, Ankara, Konya ve Kocaeli'nde sokağa çıkma yasağının getirilmesinin an meselesi olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim