Türkiye’nin Suriye sınırındaki tehdidin henüz geçmediğini belirten Özdağ, İdlib’deki operasyonlar sonrası Türkiye sınırına dayanan Suriyelilere dikkat çekti.

Özdağ şunları söyledi “Türkiye 2011'den bu yana Suriye'de Esad rejimini devirmek adına bir Arap iç Savaşı'nda taraftı ve bu iç savaşta, Suriye’den sonra en fazla zarar gören ülke Türkiye oldu.

Türk ekonomisine bu iç savaşa karışmanın maliyeti 80 milyar doları aşmış durumda, bu arada Türkiye'de sayıları 5.3 milyona varan Suriyeli yaşıyor ve sayıları hızla da artıyor, üstelik Suriye'de çok zayıf olan PKK, 2011'de bugün Amerika Birleşik Devletleri'nin desteği ile bölgede devletleşme süreci içerisine girmiş durumda.

İdlip'te Türk ordusu tarafından kurulan gözlem noktaları, Rus ve Suriye ordusunun son hamlesinden sonra teker teker Suriye ordusu kuşatması altına düşerken, 2 milyona yakın sığınmacı da Türkiye sınırına doğru ilerliyorlar.

Doğu Akdeniz'de ise durum ancak Türk donanmasının her an alarm halinde bulunması ile muhafaza edilebiliyor.

İşte böyle bir ortamda AK Parti Türkiye'yi sınırlarımızdan 2000 kilometre uzakta başka bir Arap iç savaşı'na taraf yapmak üzere, dün Türkiye Büyük Millet Meclisinden tezkere çıkarttı.

Biz İYİ Parti olarak, geniş resmi gördüğümüz için ve Türkiye'nin bir tuzağa sürüklendiğini açık bir şekilde belirlediğimiz için, iktidarın Türkiye'yi tuzağa sürüklemesi konusunda uyararak “hayır” dedik.

Bazı çevrelerde ortaya konulan İddia “ Libya ile bir anlaşma imzaladık ve bu anlaşma ile “Mavi Vatan” sınırlarını belirledik ve şimdi Libya hükümetine destek vererek bu anlaşmayı Hafter geldiği takdirde ortadan kaldıracak bunu engellemeye çalışıyoruz onun için Libya iç savaşı'na müdahil oluyoruz“ bu doğru değil çünkü yapılan anlaşma iyi bir anlaşma.

Sadece Türkiye için değil Libya için de iyi bir anlaşma ve devletten devlete yapılan bir anlaşma.

Anlaşmanın içinde çok net bir şekilde anlaşmanın değiştirilebilmesi için her iki tarafında onayının olması gerektiği yazıyor.

Özetle iktidara Libya'da kim gelirse gelsin Türkiye tarafından Birleşmiş Milletlere verilmiş bu anlaşma için Türkiye'nin onayına ihtiyacı var, ondan dolayı da Libya' da kullanılacak Libya' da bir iç savaşa sürüklemek için bu gerekçe değil ve olamaz.”

Editör: TE Bilişim