Sarıkaya, CHP'nin YSK Temsilcisi Hadimi Yakupoğlu ile görüştüğünü ve seçim iptali isteyen 7 üyenin tek kelime etmeden oylamaya geçtiğini yazdı.

Yüksek Seçim Kurulu, 6 Mayıs'ta AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali istemiyle yaptığı başvuruyu 7’ye karşı 4 oyla kabul etti. Sarıkaya, YSK üyelerinin tam kanunsuzluk yerine olağanüstü başvuru üzerinden karar aldığını söyledi.

Sarıkaya'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Ancak burada dikkat çeken bir durum olmuş.

YSK üyeleri tam kanunsuzluk yerine, olağanüstü başvuru üzerinden karar alma yönüne gitmek istemiş.

Yakupoğlu buna bir kez daha itiraz edip, tam kanunsuzluk üzerinden kararın alınması gerektiğine vurgu yapmış.

Kararın bu şekilde çıkmasının önemi, eğer tam kanunsuzluk hali olmuş olsaydı, bu durumda aynı sandık kurullarının görev yaptığı geçmiş iki seçimler de sıkıntıya girecekti.

Tam kanunsuzluk hali o seçimler için de geçerli olacaktı; oysa AK Parti ve MHP’nin olağanüstü başvurusu ile gidilerek sadece itiraza konu oylamaya tabi oldu.

Böylece geçmişi kapsamadan karar alındı.

İkinci ilginç gelişme ise itirazlar tek tek oylama yerine toptan oylama ile sonuçlandırılmış ve olağanüstü başvuru üzerinden yapılmış.

Bu süre içinde 7 üye hiçbir şekilde söz almamış, herhangi bir yorumda da bulunmamış.

AK Parti üyesi 3 bin kadar kamu görevlisi olmayan kişinin, sandık kurulu başkanlığında görev yaptığı tespit edilip, bunların bulunduğu sandıktaki toplam oyların da İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki farkı aştığına vurgu yapmış.

Beş saat süren itirazlara ilişkin müzakere sonunda saat 19.30 gibi İstanbul seçimlerinin iptal kararına varılmış…

Birkaç kez sordum aynı yanıtı aldım…

İptal yönünde oy kullananların hiçbiri tek kelime etmeden oylamaya geçmiş…"
 

Editör: TE Bilişim