İstanbul Valiliği, Meteoroloji ve AFAD'ın günlerdir üst üste uyarı yaptığı İstanbul'da kar yağışının bugün bastırması bekleniyor.

İstanbul’da aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Akşam saatlerinden itibaren Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere kar yağışlarının etkisini daha da artıracağı tahmin ediliyor. Yarın öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte yetkililer ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre ülke genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Karadeniz (Giresun hariç), Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tekirdağ, Balıkesir, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Mersin, Adana'nın kuzey ve batısı, Osmaniye'nin güney ve doğusu, Hatay, Ankara, Eskişehir, Karaman, Niğde'nin güneyi, Bolu, Zonguldak, Karabük ve Düzce çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

MARMARA'DA KUVVETLİ YAĞIŞ

Güneydoğu Anadolu’nun güneybatısı ile Mersin, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; İstanbul, Bursa, Balıkesir, Yalova, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE ZAMAN?

İstanbul Valiliği, Meteoroloji ve AFAD'ın günlerdir üst üste uyarı yaptığı İstanbul'da kar yağışının bugün bastırması bekleniyor.

Meteoroloji'den alınan bilgilere ve son değerlendirmelere göre; İstanbul’da bugün aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları söz konusu olacak.

Meteoroloji verilerine göre Cumartesi günü saat 09.00 civarı başlaması beklenen İstanbul'da kar yağışının gece saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Akşam saatlerinden itibaren Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere kar yağışlarının etkisini daha da arttıracağı ve yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışları görüleceği tahmin ediliyor.

YARIN ÖĞLEDEN SONRA ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Yarın öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

VALİ YERLİKAYA'DAN UYARI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, akşam kentte kar yağışının yoğunlaşacağını bildirirken, vatandaşlara "Trafiğe çıkmayın" uyarısında bulundu.

Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

"Meteoroloji verilerine göre İstanbul’da bu akşam yoğun, gök gürültülü kar sağanakları bekleniyor. Uyarılarımızı yineliyoruz. Lütfen, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım.Ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Araçlarınızda mutlaka kış lastiği olsun."

Editör: TE Bilişim