Vali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Meslek odalarımız, sendikalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve basınımızla iş birliği içindeyiz. Salgınla mücadele toplumsal olduğu kadar bireyseldir. Bu dayanışmanın en önemli tarafı vatandaşlarıdr, yani sizsiniz. Son zamanlarda İstanbul’da tırmanışa geçen salgının üstesinden gelebilmeiz hepimizin tedbilere uymasına bağlıdır. Çok iyi bir sağlık sistemimiz, mükemmel sağlık çalışanlarımız var. Hem hastanede yatanlara hem de evde izolasyonda olanlara en uygun tedaviler uygulanıyor. Sağlık çalışanları bizim kahramanlarımız." 

Sayın Cumhurbaşkanı'mız dün yurt genelinde uygulanacak yeni bazı önlemler açıkladı, İçişleri Bakanlığımız konuyla ilgili genelge yayınladı. Artık bazı iş yerlerimizin çalışma saatleri 22.00’dan sonra sona erecek. 22 Ağustos’tan itibaren 2 milyon 289 bin denetim yaptık. Ama bireysel olarak önlemlere uymada sorunumuz var. Artık kendimize gelmeliyiz Birileri bizim iş yerlerimizi denetlemeden kendi denetimlerimizi uygulamalıyız. Kısıtlanmış günlere dönmek istemiyoruz. Maske su kadar önemli, sosyal mesafe ekmek kadar vazgeçilmez. Kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca uzak duralım.

İstanbul’da tüm sektörlerde 5 milyon 300 bin çalışanımız var. Salgın için İstanbul’da olmazsa olmaz, kademeli olarak esnek mesai olmasıdır. Sanayi için tüm paydaşlarımızla toplantı yaptık. İl Pandemi Kurulu’nda bu konuyu görüştük. Meslek odaları ve sendikalar ile görüştük. Sağlığımız için sanayi kesiminde çalışanların sabah saat 7’de başlamaları kararı alındı. Bu karar 9 Kasım 2020’den itibaren başlayacak."

Editör: TE Bilişim