İstanbul ve Ankara için AKOM'dan yoğun kar yağışı uyarısı geldi. 6 Şubat Perşembe günü öğle saatlerinden sonra etkili olacak kar yağışlarının öncesinde bölgede kuvvetli fırtınanın da beklendiği dile getirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasında yurdumuzun yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceği belirtildi. Yurt genelinde hava çok bulutlu olurken Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güney Doğu Anadolu'da yağışların oldukça etkili hissedileceği ifade edildi.

Valilik ve AKOM'dan Uyarı

Yağışları özellikle Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Kayseri, Sivas ve Yozgat çevrelerinde kar yağışları olarak görülecek. Trabzon, Rize ve Artvin taraflarında ise yağışlar kuvvetli sağanak şeklinde etkisini gösterecek.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan son açıklamada, olası yoğun kar yağışına karşı uyarılar yapılarak sıcaklıkların 10 derece kadar ani düşüş göstereceği ve Perşembe ile Cuma günlerinde kar yağışlarının etkili olacağı ifade edildi.

AKOM'da Meteoroloji'den gelen son bilgiler doğrultusunda Sibirya soğuklarından bahsederek Çarşamba gününden itibaren İstanbul başta olmak üzere başkent Ankara'da da Sibirya soğuklarının etkili olacağı ve hava sıcaklıklarının 12 derece kadar düşmesinin bekleneceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim