İstanbul'da Gazze için yürüyüş: 'Sokaklardan asla ayrı kalmayacağız'
İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı İstanbul'da düzenlenen 'Gazze'ye Umut Işığı Ol' yürüyüşü binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Beyazıt Meydanı'ndan Ayasofya Cami'ne kadar uzanan yürüyüşte, katılımcılar ellerinde Filistin bayrakları ve İsrail karşıtı dövizlerle protestolarını dile getirdiler. Yürüyüş, akşam namazından sonra başladı ve Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde gerçekleşti.
Yürüyüşe Dİyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Gençlik STK'leri Platformu (TGSP), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, İlim Yayma Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi gibi çok sayıda STK, siyasi parti temsilcisi ve vatandaşlar katıldı. Ayasofya Cami önünde toplanan kalabalığa Filistin'e Destek Platformu Başkanı Mehmet Güney hitap etti.
Güney, konuşmasında Filistin'in önemine vurgu yaparak, 'Biz Filistin’i emlakçıdan satın almadık, mal verdik, can verdik, kan verdik. Ceddimiz Abdülhamid’in deyişiyle şehadetle şehit kanıyla alınan yerler parayla asla satın alınmaz, asla satılmaz. Filistin vatanını da koruyacağız, mücadelesinin de paydaşı olacağız. Sizlerin katılımıyla birlikte bundan sonra sokaklardan asla ayrı kalmayacağız' dedi. Güney, yürüyüşün bir başlangıç olduğunu ve Filistin davasına olan desteğin bundan sonra da devam edeceğini belirtti. Eylem, Ali Erbaş’ın okuduğu dualarla sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.