20 Mart 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar’da düzenlenen Türkiye Esnaf Buluşması’na katılmıştı. Etkinlikte konuşma yapan Erdoğan, “Dik dur eğilme taksiciler seninle” ve “Dik dur eğilme servisçiler seninle” sloganlarının ardından servisçi esnafının taleplerini içeren bir mektup aldığını ve mektubu okuyarak Büyükşehir Belediye Başkanına verdiğini söyledi. Erdoğan, “Kendileri de arkadaşlarımızla görüşmelerini yapmak suretiyle bunu bir yere inşallah bağlayacaklar” ifadesini kullandı.

“BU SİZİN HAKKINIZ DEĞİL”

"Dürüst olacağız, ben size plaka tahdidi sözü vermedim” diyen Erdoğan, salondaki esnafa şu açıklamayı yaptı:
“Bakın burada başkanlar yanımda onlarla da konuştum. Eğer ben size plaka tahdidi sözü verdiysem, o günün konuşmaları, her şey ortada gelin ben bunun arkasında dururum. Böyle bir sözüm yok. Eğer plaka tahdidi dediyseniz, eğer böyle bir adım atılırsa burada en büyük bedeli kim öder? Çocuklarımız, firmalar öder. Ve hak edinmediğiniz bir şeyi kusura bakmayın hak olarak size veremeyiz. Kusura bakmayın.” demişti.

 Yıl 2019;  plaka tahdidi belki uygulanmadı ama, İSAROD ve yöneticilerinin büyük çabası sonucu, LAA serisi plaka, tek tip sözleşme gibi olumlu gelişmelerde sektöre yeni heyecanlar kattı.

PLAKA TAHDİDİ NEDEN UYGULANMADI?

Bu konu ile ilgili haberimizi yorumsuz olarak aktarıyoruz.

Galatasaray’ın ikinci başkanı ve Altur Turizmin sahibi Abdurrahim Albayrak, "Pazara kadar değil, mezara kadardır dostluğumuz Erdoğan'la" dedi.

Abdurrahim Albayrak, Hükümete yakın Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'ın sorularını yanıtladı.

Ekonomiye ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Albayrak, "Herkesin içi rahat olsun. 2019'da ekonomi çok daha iyi olacak. Bakın; Dolar ve Euro yükseldi ama sonra yine düştü. Döviz yükseldiği dönemde korkmadım, o zor dönemi atlatacağımızı biliyordum" dedi.

"Ülkeni, devletini ve halkını seveceksin ve güveneceksin. Başka Türkiye yok. Bunun bilinciyle hareket etmeliyiz hepimiz. Türkiye'yi çekemeyenlere inat biz böyle davranmalıyız" ifadesini kullanan Albayrak, şöyle devam etti:

“Başkan Erdoğan ülkemizin iyi olması için çok çalışıyor. Başkanımızı çok eskiden beri tanıyorum. Kendisi hem rahmetli babamın Rize'den dostuydu, hem de benim abim. Pazara kadar değil, mezara kadardır dostluğumuz Erdoğan'la. 

Ülkesi için gece gündüz demeden çalışıyor. Ben yıllardır ulaşım sektöründeyim; yakından tanık oldum Türkiye'deki ulaşım alanındaki hizmetlerine. Bakın; yollarımıza, köprülerimize, otobanlarımıza. Çok ileri bir noktadayız. 

Eskiden yurt dışına gittiğimde oradaki güzel yolları, otobanları kıskandırdım. Şimdi Türkiye'de yapılanlar birçoğundan çok daha iyi. Bu, beni çok mutlu ediyor.” dedi.

Yorum servis esnafının.....


 

Editör: TE Bilişim