Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul'da ücretsiz maskelerin eczanelerden ücretsiz dağıtılacağı ifade edildi. Şimdi vatandaşlar bu durumda İstanbul'da hangi eczanelerin ücretsiz maske dağıttığını araştırmaya başladı.

Ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınından korunmak adına ücretsiz maske dağıtılmasına başlanması sonrasında İstanbullu vatandaşlar için yeni bir haber geldi. Bu bağlamda son yapılan resmi açıklamanın akabinde İstanbul'da eczaneler üzerinden vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılacağı ifade edildi.

HANGİ ECZANELERDE ÜCRETSİZ MASKE DAĞITILACAK?

Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği tarafından alınan son karar doğrultusunda ücretsiz maske dağıtımının İstanbul'daki eczaneler yapılacağı belirtildi.

ÜCRETSİZ MASKE ECZANE LİSTESİ AÇIKLANDI MI?

  • Sağlık Bakanlığının temin edeceği maskeler İstanbul Ecza Koop, Selçuk Ecza ve Allianz Healthcare depolarına ulaştırılacak ve eczanelere dağıtımı gerçekleştirilecek.
  • 20-65 yaş arasındaki vatandaşlarımıza "10 gün için kişi başına 5 adet maske" verilecek.
  • Bulaş riskini azaltmak amacıyla maske takmanın zorunlu olduğu bugünlerde denetimsiz üretilmiş, sağlıksız maskelere mahkum edilen halkımıza 5236 eczanemiz ile ulaşılabilir ve güvenli maske temin etmek, salgınla mücadelenin başarıya ulaşmasında ve halk sağlığının korunmasında son derece önemli bir sağlık hizmetidir.
Editör: TE Bilişim