Pendik-Kadıköy hattında çalışan minibüs sıranın sonuna gitmediği için, Pendik-Kadıköy hattı derneği araca 2 saat yolcu almama cezası verdi.

2 saat bu ticari araçlar için ciddi bir süre olduğu göz önünde bulundurulduğunda, hatlı minibüslerin hiçte başı boş olmadığı anlamına geliyor.

Cezanın yanı sıra diğer araçlara örnek olması amacıyla, araç üzerine “Bu araç dernek yönetimi tarafından, kurallara uymadığı için, cezalandırılmıştır” pankartının asılması hayli ilginç bir görüntü sergiledi.

Öte yandan İstanbul'da hatlı minibüsler en çok 'kayıtsız şoför' çalıştırmaktan ceza aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgilere göre, kentte 6 bin 460 yolcu taşıyan hatlı minibüs çalışıyor. Bu minibüsler kent genelinde 165 hat, 429 güzergahta hizmet veriyor.

Bu hatlarda ise kayıtlı 10 bin 58 şoför çalışıyor.

Minibüslerin 6 bin 425'inde Kameralı Araç Takip Sistemi bulunuyor. Toplu Ulaşım Hizmet Kalitesi Değerlendirme Sistemi (TUDES) ile minibüsler canlı olarak sürekli takip ediliyor.

5 bin 148 ihlalden ceza yazıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü verilerine göre, kent genelinde çalışan minibüslere 2019 yılında 5 bin 148 ihlalden ceza yazıldı.

En çok yapılan ihlaller arasında sırasıyla kayıtsız şoför, araç cihazı, yanlış park, şoför kartı, trafik ihlali yer alıyor.

Ceza yazılma nedenlerinin başında 968 ihlalle kayıtsız şoför çalıştırmak yer alıyor. Kayıtsız şoförü 901 ihlalle araç cihazı eksikliği takip ediyor.

İBB Zabıta Daire Başkanlığı verilerine göre ise 2019 yılında minibüslere 489 bin 600 lira para cezası yazıldı.

Editör: TE Bilişim