Görevden affedilen Bekir Pakdemirli, özellikle geçtiğimiz yaz yaşanan ve tarihe geçen orman yangınları sırasında gündeme geldi. Ancak Pakdemirli ile ilgili rahatsızlıkların sadece orman yangınlarından kaynakalı olmadığı iddia edildi.

Pakdemirli'nin geçtiğimiz eylül ayından itibaren görevden alınacağı konuşulurken T24'ten Gökçer Tahincioğlu, konuyla ilgili bir analiz yazısı yayımladı. 

"Bakanlıkta yaşandığı ve Devlet Denetleme Kurulu’na kadar ulaştığı iddia edilen usulsüzlük iddiaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tasarruf talimatından hemen sonra gündeme gelen 7 makam odasının ve ikisi yolsuzluktan sabıkalı 49 danışmanının bulunduğuna yönelik iddialar, Türkiye’nin dört yanından gelen, tarım politikalarına yönelik şikayetler Pakdemirli’nin bakanlık macerasının sonunu getirdi." diyen Tahincioğlu, Pakdemirli'nin 10 Temmuz 2018’de Tarım ve Orman Bakanlığı’na getirildiğini hatırlattı.

"KAYNAK VAR" DEDİ, KAYNAK BULUNAMADI

Bununla birlikte yangınların artması ile alınan tedbirlerin yetersiz kalması, "Hurda" denilen THK uçaklarının kullanıma hazır çıkması, 2022 bütçesi için sunum yapan Pakdemirli'nin, uçak alımı için 2,4 milyar lira kaynak ayırdıklarını söylemesi ancak kaynağın bulunamaması gibi nedenler de Pakdemirli'nin bakanlık macerasının sonunu getirdi.

7 MAKAM ODASI 49 DANIŞMAN

Tüm bunlarla beraber Pakdemirli’nin 7 ayrı makam odasının olduğu ayrıca 49 danışmanının bulunduğu, bunlardan ikisinin mevzuata aykırı biçimde yolsuzluk vb. suçlardan hükümlü olmalarına rağmen işe alındığı iddia edildi.

Editör: TE Bilişim