Saygı Öztürk yazısında Çakıcı ve Peker’in sevdiği hatırlı bir dostun arabulucu olarak sulh sağladığını iddia etti.

KİM BU ORTAK DOST?

Gazeteci Sabahattin Önkibar yayınladığı videoda Çakıcı ve Peker görüştürüp barıştıran ismin Mehmet Ali Yılmaz olmadığının altını çizerek Atilla Yıldırım olduğunu söyledi.

Önkibar videosunda şu ifadelere yer verdi “Evet böyle bir telefon konuşması doğru. Çok sayıda isim ile konuştum. Ben Rizeliyim ama Trabzon Talebe Yurdunda kaldığım için bütün çevrem Trabzonlu arkadaşlarından oluşuyor, dolayısı ile hem Çakıcı'ya hem Sedat Peker'e yakın isimler ile birebir konuşmalarım oldu.

Onları buluşturan zannedildiği gibi Mehmet Ali Yılmaz değil. Trabzonspor eski kulüp başkanı değil.

Mehmet Ali Yılmaz hem Çakıcı’ya hem de Sedat Peker’e yakın olduğu,sevdiği biliniyor. Hayır Mehmet Ali Bey devrede değil.

Devrede olan ismi açıklıyorum. Atilla Yıldırım.

25 yıldan fazla bir zamandır, hem Alaattin Çakıcı'nın hem Sedat Peker'in en yakın arkadaşları, yakın dostları ikisi ile hala dost kalabilen biri, ikisini de çok seven biri ve bu sevgisinden ötürü araya girmiş, ricada bulunmuş ve “Aranızda zaten bir şey yok, şeytanları def edin” diyerek bu iki ismin diyaloguna vesile olmuş"

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün yazısının ilgili kısmı şu şekilde;

"Alaattin Çakıcı'nın cezaevinde bulunduğu dönemde, çok sevdiği arkadaşlarından bazıları cezaevinde öldürülmüştü. Bunun sorumlusu olarak da Sedat Peker gösteriliyordu. O yüzden, Çakıcı ile Peker'in aralarının açık olduğu belirtiliyordu. Çakıcı'nın cezaevinden çıkmasından sonra büyük çatışmaların olması bekleniyordu. (...) Özellikle Peker'in yayınladığı bazı videolarında isim vermese de Çakıcı'yı hedef aldığı sosyal medyada dolaşıyordu. Bu durum, Çakıcı ile Peker grupları arasında her an silahlı çatışmanın çıkacağı biçiminde yorumlanıyordu.

'İkisinin de saygı duyduğu dost' devreye girince

Çakıcı ile Peker arasında çatışma çıkacağına ilişkin söylentiler devam ederken, “iki tarafın da dostu” olan ve ikisinin de saygı duyduğu kişinin devreye girdiğini, taraflar arasında var olan anlaşmazlığı giderdiğini öğreniyorum.

Telefonda uzun uzun konuştular ve sorun bitti

Bu gelişmeyi tarafların yakın çevreleriyle konuştuğumda da doğruladılar. Bu gelişme kuşkusuz polisi de rahatlattı. ‘Hatırlı dost'un devreye girmesiyle Çakıcı ile Peker telefonla uzun uzun konuşup söylentilere ve geçmişte yaşananlara açıklık getirdiler.

Aralarında abi-kardeş ilişkisi başladı

Uzun süredir aralarında bir diyalog olmadığı için özellikle bu kişilerin etrafındakilerin sağda-solda konuşmaları, büyük bir çatışmanın çıkacağı şeklinde yorumlanıyordu. Ama, ‘hatırlı dost'un devreye girmesi, tarafları bire bir konuşmasından sonra aralarında “Abi-kardeş” ilişkisinin başladığını öğreniyorum. İşte son durum böyle.

Sedat Peker yakında Türkiye'ye dönecek

Kesin olan şu ki: Çakıcı ile Peker arasında o konuşmadan sonra bir sorun kalmadı. Peki Sedat Peker, Türkiye'ye ne zaman dönecek? Dönüş tarihi henüz belli değil. Ama çok da uzun sürmeyeceğini sanıyorum."

Editör: TE Bilişim