Bunun son örneği de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonundaki İstanbul mitinginde görülmüştü. Mitinge eski başbakanlardan Tansu Çiller katılmıştı.

Bu katılımın ardından, Hürriyet gazetesindeki 30 Mart 2018 tarihli bir haber dikkat çekiyor. Merve Erdil imzalı haber, Çiller’in Erdoğan’ın yanında yer almasına ilişkin soru işaretlerini artırdı.

Habere göre Çiller’in oğlu Berk Uçuran Çiller, güneş enerjisi sektörüne hızlı bir giriş yaptı.

Ağabeyi Mert Uçuran Çiller ile geçen yıl kurdukları Suoz Enerji Grup şirketi ile güneş enerjisi yatırımlarına yönelen Çiller, bir basın toplantısı düzenleyerek yatırımları hakkında bilgi vermişti.

Açıklamalara göre Türkiye’de güneş paneli üretimine başlayan Suoz Enerji, yıllık 1.1 milyonun üzerinde panel üretiyor.

Yenilenebilir enerji yatırımlarının enerjide dışa bağımlılığı azaltarak cari açığı kapatmada büyük rol oynadığını söyleyen Berk Uçuran Çiller, basın toplantısında, Türkiye’nin büyümesinin anahtarını güneş enerjisinde gördüklerini belirtmişti.

Çiller, yatırımlarını gerçekleştirerek kısa vadede fabrika yatırımlarından GES projelerine kadar tüm alanlarda sektörün öncüsü olmayı hedeflediklerini belirtti.

HEDEFİ 400 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Çiller, basın toplantısında “Yenilenebilir enerjiyi Türkiye ekonomisinde çok önemli bir konumda görüyoruz. Güneş enerjisi sektörü için çok doğru bir yatırım merkezi olan Türkiye’yi bu alanda yapacağımız çalışmalarla güneş enerjisinden maksimum faydalanan ülkeler arasında en üst noktalara taşımayı hedefliyoruz. Türkiye’nin güneş enerjisi alanında sektörün gelişimini sağlayan en büyük yatırımcısı ve üreticisi olacağız. Tüm gelecek projeksiyonlarımızı bu alanda üretim, istihdam ve ihracat gücünü artırmaya yönelik planladık ve potansiyelimizi maksimumda kullanarak doğa dostu enerji üretiminde Türkiye’yi hak ettiği konuma ulaştıracağımıza inanıyorum” dedi.

Suoz Enerji COO’su Muzaffer Erdal Kılıç ise 10 yıllık hedeflerinin 400 milyon dolarlık yatırım ve güneş paneli üretiminde yıllık 1000 MW üretim kapasitesine ulaşmak olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim