Dergide, “Türkiye için en büyük sorun ekonomi. Bu, Erdoğan’ı erken seçime bile zorlayabilir” ifadeleri yer aldı.

ABD merkezli dergi, Türkiye’yi 2022 yılında neler beklediğine dair analizinde, ekonomik sorunların ve enflasyonun artacağını öne sürdü.

Türkiye'nin ekonomik çöküşü başlığı atan dergi, ‘Pandemiden önce bile Türkiye finansal bir felaketin eşiğinde sallanıyor ve bir resesyonu önlemeye çalışıyordu.

Büyük borç, TL’nin değer kaybetmesi ve artan enflasyonla mücadele ediyordu’ diye yazdı.

Liz Cookman imzalı yazıda, “Türkiye için 2021 yılı, TL’nin hızlı değer kaybetmesi, yükselen enflasyon ve yıkıcı iklim değişikliği olaylarının damgasını vurduğu bir yıl oldu.

 Korkunç yıl, anketlerde oranları düşen Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetimine olan güvenin sürekli erozyona uğramasına neden oldu” ifadeleri yer aldı.

ESKİ DÜŞMANLARLA DOST OLMAK

Türkiye’nin ekonomik açıdan en zor dönemlerinden birini geçirdiği vurgulanan yazıda, “Türkiye’nin ekonomik sıkıntıları, ‘gelir elde etme ihtiyacından’ dolayı, onu Ermenistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkileri düzeltmeye sevk etti.” ifadeleri yer aldı.

BAE’nin, sağlık ve enerji de dahil olmak üzere Türkiye’deki stratejik yatırımları desteklemek için 10 milyar dolarlık bir fon kurmaya hazırlandığı bilgisi de paylaşıldı.

TÜRKİYE’Yİ 2022’DE NELER BEKLİYOR?

Türkiye’yi 2022 yılında nelerin beklediğine değinen dergi, “Türkiye için en büyük sorun daha da kötüleşmesi beklenen ekonomi olmaya devam edecek. Bu, Erdoğan’ı erken seçime bile zorlayabilir.” ifadeleri yer aldı.

ALEVLER İÇİNDEKİ BİR ULUS

Geçtiğimiz, Temmuz ve Ağustos aylarında meydana gelen yangınlara da değinen dergi, 656 mil kareden fazla orman yandı, yaz boyunca Türkiye'nin sıkıntılı dönemi ormanlarına kadar uzandı. İklim değişikliği ve su kaynaklarının yanlış kullanımı nedeniyle aylarca süren kuraklık onları körüklediğini yazdı.

Editör: TE Bilişim