Yoksul mahallelerde de yardıma muhtaç ailelere yardım yapan ve Robin Hood olarak gösterilen kişinin kimliği sonunda belli oldu. Robin Hood olarak bilinen kişinin Erdoğan Uludağ adlı bir vatandaş olduğu belirlendi.

Gecekonduda hayatını devam ettiren vatandaşlara yaptığı para yardımları ile kısa sürede Robin Hood olarak ün salan kişinin kimliği Haluk Levent tarafından açıklandı. Gizemli hayırseverin Ahbap Derneği'ne kayıtlı olan iş adamı Erdoğan Uludağ olduğu ifade edildi. Uludağ'ın yapılan yardımların örnek alınması adına böyle bir yola gittiğini söylediği belirlendi.

Gerçek Kimliği Belirlendi

İstanbul'un değişik semtlerinde bazen zor durumda olan esnafa bazen de yardıma muhtaç vatandaşın imdadına koşan gizemli hayırsever Robin Hood'un kimliği çoğu kişi tarafından merak ediliyordu. Gizemli hayırseverin vatandaşların esnafa olan borçlarını ödemekle kalmayıp kapılarına içerisinde 1000 lira bulunan zarfları bırakması da sık sık gündem haline gelir olmuştu.

İstanbul'da bir tekstil firmasının sahibi olduğu belirlenen Erdoğan Uludağ'ın Haluk Levent'in de kurucusu olduğu Ahbap Derneği ile birlikte çalıştığı ifade edildi. Uludağ kendisi gibi pek çok Robin Hood olduğunu da söyleyerek onlarında her zaman yardıma muhtaç vatandaşların yanında olacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim