Gazeteci Seher Yaşayacak, SADAT’ın kurucularından Mehmet Naci Efe’nin İngiltere’de bir başka şirket kurduğunu iddia etti.

Yaşayacak, Efe’nin kiminle şirket kurduğunu da açıkladı.

Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ve 23 emekli subay ve astsubay tarafından kurulan SADAT hakkındaki iddialara bir yenisi daha eklendi.

Gazeteci Seher Yaşayacak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda SADAT’ın kurucularından Mehmet Naci Efe’nin İngiltere’de Terry Wayne Waters ile Ekol Security Company şirketi açtığını iddia etti.

Yaşayacak, şirketin neden İngiltere’de kurulduğuna ve Terry Wayne Waters’ın kim olduğuna dikkat çekti.

Yaşayacak’ın SADAT hakkındaki iddiaları şu şekilde:

SADAT'ın ana amacı Müslüman ülkelerde "İslam birliği savunması" oluşturmak olarak tanımlansa da SADAT kurucularından Mehmet Naci Efe, İngiltere’de 2013’te Ekol Security Company şirketini açtı. İngiliz Terry Wayne Waters ile Mehmet Naci Efe’nin yolu neden ve nasıl kesişti?

Mehmet Naci Efe ve Aşkın Evyapan Şubat 2013’te İngiltere’de Ekol Security Company Limited şirketini kurduktan 6 ay sonra F&L Legal LLP ve F&L Cosec Limited’i de dahil eder. 2016’da ise Terry Wayne Waters ise şirkete yönetici olur.

Mehmet Naci Efe, 2017’de İngiltere’de kurduğu şirketi kapatsa da Terry Wayne Waters kendi güvenlik şirketleriyle yoluna devam ediyor gözüküyor.

Mehmet Naci Efe’nin Avrupa’da İngiltere’de neden şirket açtığı ve kapattığı tam bir muamma olarak karşımıza çıkıyor. Kurduğu başkaca şirketler var mı tüm Avrupa’da ve dünyada taramasına devam ediyorum. Terry Wayne Waters kimdir? Neden güvenlik şirketleri var?

İslam savunma birliğini yanlış yerde aradığını biri Mehmet Naci Efe’ye anlatabilir mi? Terry Wayne Waters’a dair de açık kaynaklarda bilgi bulamadığımdan araştırmaya devam ediyorum. İlerleyen günlerde yazının devamını getireceğim.

Terry Wayne Waters, 1975 doğumlu ve İngiltere vatandaşı. Mehmet Naci Efe’nin kurduğu şirkete güvenlik konusunda danışman göreviyle başladığı açık kaynaklarda görülüyor. Terry Wayne, İngiltere’de başkaca şirketler de kurmuş 2020’de. İncelemem devam ediyor.

Editör: TE Bilişim