1993 yılında Van Başkale'de, teröristlerle yaşanan çatışmada şehit olan Astsubay Namık Ayhan Akbaba’nın annesi Pakize Alp Akbaba hakkında söz konusu konuşması nedeniyle Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla dava açıldı.

Akbaba’nın özetle şunları söylediği belirtildi:

 “İran'ın hırsızını getirdiler hepsi cebini doldurdu villalar aldı, işyerleri aldı Man adasına para yolladı, her şeyi yaptılar. Şimdi tek tek çözülüyor. Kutulardan o paraları çıktı şimdi size soruyorum sayın Savcı dedim savcı bey size soruyorum başbakan oldunuz başbakan size soruyorum. AKP'nin Genel Başkanı oldunuz size soruyorum. Cumhurbaşkanı oldunuz size soruyorum bu bankanın Süleyman müdürü nerede niye tutuklamıyorsunuz? Çünkü her şeyi elinize aldığınızı sanıyorsunuz demi bu analar ölmeden Cumhuriyeti yıkamayacaksınız.

Kardeşim sen elinle koymuş gibi biliyorsun askerin içine soktun paşaları zindana attın kimisi dayanmadı intihar etti kimisi hapishaneden çıktıktan sonra rahmetli oldu dayanamadı. Bu nedir bu zulüm nedir? Peygamber ocağına zulmettiniz. Allah size zulüm etsin diyorum. O evlerden kutulardan para çıktı makineler çıktı para sayma makineleri sıfırlayamadınız sığdıramadınız milyonlarca o Zarrab'ın hırsız paralarını bir yerlere evlere damlara doldurdunuz ama rezil oldunuz çıktı meydana efendim bu FETO oyunuymuş FETO'cu kimdir size soruyorum sizin ağzınızdan duymak istiyorum. AKP değil mi FETO'cu? Öğrencisiydin öğrencisi. Her gün her biriniz ayrı ayrı methediyordunuz. Türkçe dili diye kutluyordunuz, ne istedik vermediniz diyordunuz, aynı yolda yürüdük diyordunuz, aynı yağmurda ıslandık diyordunuz, aynı cezayı niye çekmiyorsunuz? Nereye kadar kenara çıkıyorsunuz?

“PAŞALARI İÇERİ ATINCA ORDUYA FETO'CU SOKTUNUZ EMNİYETE FETO'CU SOKTUNUZ”

Şimdi Türkiye'yi tek eline almış AKP'ye sesleniyorum. Benim oğlumun ayakkabı kutusu var bununla gurur duyuyorum, onur duyuyorum. Bakın altı çürümüş ama benim yüreğim kale gibidir siz niye onları kutuları saklıyorsunuz? Kutu deyince niye kızıyorsunuz. Siz kutularla para sakladınız, hırsızlık yaptınız. Bu bir gerçektir.

Paşaları içeri atınca orduya FETO'cu soktunuz, emniyete FETO'cu soktunuz, dine FETO'cu soktunuz, eğitime FETO'cu soktunuz. Milletin için FETO'cu soktunuz ayıkla ayıkla bitmez kardeşim. Senin FETÖ önce meclisten seçilmeden, ayıklanmadan, FETO'yu bitiremezsin bu kadar basit. Hele bir tane Erzurum milletvekili var oy kullanıyor hani bu hırsız bakanları aklayacaklar ya böyle gülerek oy kullan. Açık oy kullanıp kanunu da çiğnediniz ya adalet Türk kadınının elindedir gözü bağlıdır terazi hak terazisidir ama siz naptınız biliyor musunuz FETO terazisi yaptınız FETO. Oraya da bir ampül koyun bari... Ben de soruyorum kozmik odayı niye dağıttınız FETO'ya verdiniz değil mi o sırları. FETO'ya verdiniz sizden hesap soracağım. Sizden bu hesap sorulacak... Her yerde Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan... Hayır efendim olamazsın olamazsın, kabul etmiyorum... Herkes haddini bilsin. Döner dolaşır bu sizin ayağınıza dolaşacak. Millet hesap soracak ondan korkuyorsunuz. Kaçmadan hesap vereceksiniz."

KONUŞMANIN TAMAMI

Editör: TE Bilişim