Havaların soğumaya başlamasıyla ısınmak için araba kaputlarına saklanan kedilerin sayısı artıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri araçları çalıştırmadan önce motor kısmında ses çıkarmanın, kaput ve diğer kaporta kısımlarına vurarak kontrol etmenin ve daha sonra araçları çalıştırmanın büyük önem taşıdığını belirtiyor.

Mersin'de havaların soğuması ile birlikte ısınmak için kendine yer arayan 2 yavru kedi, farklı araçların motor kısmına girdi. Aracı çalıştıracakları sırada yavru kedilerin sesini duyan vatandaşların yardımına itfaiye ekipleri koştu. Ekipler, araçların motor bölümüne giren iki yavru kediyi, uzun uğraşlar sonucunda kurtardı.

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte bu tip olayların sayısında artış gözlemleyen İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyor ve çağrıda bulunuyor. Ayrıca araç içerisinde kedi ve diğer canlıların olması durumunda vatandaşların itfaiye ekiplerini 112 Acil Çağrı Merkezi’nden araması büyük önem taşıyor.

Editör: TE Bilişim