TÜMFED Başkanı Selami Aykut, 21-25 Eylül tarihleri arası "İtfaiye Haftası" olması nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye Daire Başkanlığına ziyaret ederek İtfaiye personelinin haftasını kutladı. 
Ziyarete Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu ile katıldı.
İtfaiye Daire Başkanı Remzi ALBAYRAK ve itfaiye personeli tarafından karşılanan TÜMFED Başkan ve Yöneticileri, itfaiyecilerin haftasını kutlayarak İtfaiye Başkanı ALBAYRAK’a çiçek takdim edip daha sonra  sohbet edildi.
 İtfaiye Daire Başkanı Albayrak,''TÜMFED Başkan ve Yönetim kuruluna çalışmalar hakkında bilgilendirme yaparak vermiş oldukları bir çok hizmetlerin önemini ifaderek İtfaiye Haftası dolayısı bizleri çiçekleri ile birlikte yönetim kurulu ile ziyaretimize gelen Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkan ve Yönetim kuruluna teşekkür ederim'' dedi. 

İtfaiye Haftası nedeniyle bir konuşma yapan Başkan Aykut, "Yaptığınız görev çok kutsal bir görev.
Belediye birimleri içerisinde kesintisiz 24 saat görev yapan en önemli birimlerden bir tanesisiniz. 
Sizler vatandaşın en zor anında yer alıyor, onların sıkıntılarını gidermek için can simidi görevi yapıyorsunuz. Görevinizin zorluklarının bilincindeyiz. 
Belediye birimleri arasında risk grubu en yüksek biriminde çalışıyorsunuz. 
Bizler için her zaman öncelikle sizlerin güvenliği en önde olmalıdır. 
Mal yerine konulabilir ama insan hayatı konulamıyor. 
Sizler öncelikle kendi güvenliğinizi daha sonra vatandaşın güvenliği açısından dikkatli olmalısınız.
TÜMFED Yönetim kurulumuz adına Can ve mal güvenliğiniz için kendi hayatlarını hiçe sayarak,7/24 görevleri başında olan İstanbul itfaiyesi’nin kahramanları başta olmak üzere tüm itfaiye teşkilatının 306. kuruluş yılı kutlu olsun, iyi bir çalışma ortamı ve kazasız belasız bir yaşam diliyorum"
dedi.
Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu daha sonra itfaiye daire başkanı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim