Akşener’in miting tarihini daha önce duyurması ve ertelemeyeceğini bildirmesi üzerine Erdoğan geri adım attı.

Yeniçağ'ın haberine göre  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Aydın mitingini 27 Mayıs Pazar günü yapacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan da aynı gün ve saatte miting yapmak istedi.

Aydın Valisi ile görüşen İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, miting tarihini önceden belirlediklerini ve ertelemeyeceklerini ifade etmişti.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan geri adım attı, miting programını değiştirdi. 27 Mayıs’ta Aydın yerine Isparta’ya gitme kararı aldı.

Miting krizinin perde arkasını İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner Yeniçağ’a anlattı.

İşte o açıklamalar:

“O ZAMAN AKP BAYRAĞI AÇTIRMAM”

“Geçtiğimiz hafta Cuma günü biz valiliğe İstasyon Meydanı’nda miting yapacağımızla alakalı başvuru yaptık. Bütün hazırlıklarımızı yaptık. Her şey bitti. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı’ndan haber gelmiş Cumhurbaşkanı’nın Aydın’da miting yapmak istediğine dair. O hafta Çarşamba günü valiyle koordinasyon toplantımız vardı. Konu orada gündeme geldi. Valiye, bizim daha önce başvuru yaptığımız için alanın Cumhurbaşkanına verilemeyeceğini, Sayın Tayyip Erdoğan’ın mitinge Cumhurbaşkanı sıfatıyla değil AKP Genel Başkanı sıfatıyla geldiği için böyle bir haklarının olmadığını belirttim. AKP Genel Başkanı ile İYİ Parti Genel Başkanı arasında bir farkın olmadığını, sonuçta ikisinin de genel başkan olduğunu söyledim. Zaten Toplantı ve Gösteri Kanunu’nda bu açıkça belirtilmiştir, ’Alana ilk başvuran siyasi parti alanı alır’ şeklinde. Vali bu direniş üzerine, Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak geldiğini belirtti. Ben de o zaman alanda bir tane parti bayrağının açılamayacağını sayın valiye ilettim.

“AYNI GÜN, AYNI TARİHTE YAPMAK İSTEDİ”

Aydın’da 2 tane daha miting alanı var. Ama Sayın Cumhurbaşkanı mitingi illa ki bizim yaptığımız günde, bizim yaptığımız yerde, bizim yaptığımız saatte yapmak istedi. Boş olan otelleri de kapatmışlar, cumhurbaşkanı gelecek diye yer ayırtmışlar. Tabii burada olay mümkün mertebe bizi engellemek. Mücadelemiz üzerine Cumhurbaşkanı, miting programını 27 Mayıs Aydın yerine, 27 Mayıs Isparta olarak güncelledi. Hatta benim bu ısrarım Aydın yerel medyasında adım Recep olması nedeniyle, ‘Receplerin mücadelesi’ şeklinde yer buldu.”

Editör: TE Bilişim