Bir süre sonra bu görevden de alınan Dişli, ilişkilerin düzelmeye başladığı Hollanda'ya büyükelçi olarak atandı. 


Ağabeyi 15 Temmuz'un kilit isimlerinden olan AKP'li Şaban Dişli'nin, Hollanda'ya büyükelçi olarak atanmasına tepkiler devam ederken İYİ Parti Basın Danışmanı Murat İde'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşım kafaları karıştırdı.

İde paylaşımında "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytansa; AKP'ye bakışım ve fikri haklarım saklı kalmak kaydıyla, @dislisaban ı tanırım ve F_tipi olmadığını bilirim.. Kardeşten dolayı haksız bir ithamla karşı karşıya.. Yandaşın bilmediği 'GAZETECİLİK NAMUSU1 gereği bu tanıklığı not düşeyim."

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan ise konu ilgili olarak "Şaban Dişli uzun yıllar Hollanda'da üst düzey banka yöneticiliği yaptı. Hollanda'yı iyi tanır, iyi bilir." paylaşımı gözlerden kaçmadı.

Yeniçağ'ın gördüğü haber

İYİ Parti'ye çok yakınlığı ile bilinen Yeniçağ gazetesi ise " İYİ Parti'den Şaban Dişli tepkisi" haberini manşetten görmesi Murat İde ve Lütfü Türkkan paylaşımlarından söz etmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Murat İde'nin aldığı nefesi bile haber yapan Yeniçağ'ın bu paylaşımı sütunlarına taşımaması "AKP muhalifi" gazete imajı çizmeye çalışıyor" söylentilerine yol açtı.

İşte Yeniçağ'ın o haberi.

İYİ Parti'den Şaban Dişli tepkisi 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, AKP'li Şaban Dişli'nin Hollanda Büyükelçisi olarak atanmasına çok sert tepki gösterdi.
Partisi adına yazılı basın açıklamasında bulunan Erozan, "Dışişleri Bakanlığı’nda sayıları giderek artan siyasi atamalar sonucu günümüzde ustaların yerini bir siyasi partinin (AKP) ideolojik zihniyetine ve yaşam tarzına sahip “Büyükelçi”ler almaya başlamıştır" ifadelerini kullandı.

Erozan'ın açıklamaları şöyle:
"Dışişleri Bakanlığı’nda ”usta-çırak ilişkisi” meslek içi eğitimin temelini oluşturmuş ve genç memurlar amirlerinin tecrübelerini örnek alarak diplomasiyi ve uluslararası adab-ı muaşeret (protokol) kurallarını öğrenmişlerdir.
Kariyerde güçlü adımlarla ilerlemek isteyen memurlar geçmişte yurt dışına tayin zamanı geldiğinde görev yeri tercihlerini belirlerken memleket veya şehirden ziyade kendi mesleki eğitimlerine katkıda bulunacağından emin oldukları usta Büyükelçilerin maiyetinde çalışmayı tercih etmişlerdir. Nitekim başarılı bir memura yöneltilen temel soru hep “Siz hangi Büyükelçilerin yanında çalışma şerefine nail oldunuz” olmuştur.

Hal böyle iken Dışişleri Bakanlığı’nda sayıları giderek artan siyasi atamalar sonucu günümüzde ustaların yerini bir siyasi partinin (AKP) ideolojik zihniyetine ve yaşam tarzına sahip “Büyükelçi”ler almaya başlamıştır. Bakanlık kadroları dışından Büyükelçi atama örneklerinin sonuncusu geçtiğimiz hafta Hollanda’ya Büyükelçi atanan, 22-23-24-26. dönemlerde Sakarya Milletvekili ve bir ara Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı görevini de üstlenen Şaban Dişli olmuştur. Buna benzer yeni bir atamanın daha yolda olduğu bilinmektedir.
Neo-Monşerler (kadın olmaları halinde Neo-Maşerler) olarak da tanımlanabilecek bu şahsiyetlerin sayısındaki artışla birlikte bunların atandıkları Büyükelçiliklerde çalışmak isteyen Dışişleri Bakanlığı memurlarının sayısı giderek azalacak, genç memurlar “usta” vasfına sahip olmayan bu tür amirler yanında çalışmaktan kaçınacaklardır. Çalışmak durumunda kalanlar ise maalesef mesleki açıdan yeni yetenekler edinmek şansına değil ancak yapılmaması gerekenleri yaşayarak öğrenmek talihsizliğine sahip olacaklardır."


 

Editör: TE Bilişim