Sabah Gazetesinden Ali Oktay'ın haberine göre Kadına yönelik şiddet olaylarının ardı arkası kesilmediği şu günlerde benzer bir olay da İYİ Parti'de yaşandı. 

İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu üyesi Ali Işıner Hamşioğlu'nun teklifini reddedince tehdit edildi. 

'Benim hakkımda konuşan bir köşede ölü bulunur' diye kendisini tehdit eden ve kapısına kadar silahla gelen Hamşioğlu'ndan korunmak için mahkemeye başvurdu. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen şikayet ve korunma talepli dava dilekçesine göre N.A.(27) geçen yıl partinin çeşitli kademelerinde görev aldı. N.A. daha sonra partiden ayrıldı. N.A. partide çalıştığı dönemde İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu üyesi Ali Işıner Hamşioğlu ile tanıştı.

Hamşioğlu bir süre sonra iş bahanesiyle sık sık N.A.'yı aramaya başladı. Hamşioğlu ile N.A. arasında çok geçmeden duygusal bir ilişki başladı. N.A. bu duygusal ilişkinin çevresini, kendisini ve işini tehlikeye soktuğunu fark edince ilişkiyi sonlandırmak istedi. Ancak Hamşioğlu tarafından ağır bir baskıya uğradı. Evine giderek tabancasını masaya koydu ve gerektiğinde bu silahı kullanabileceğine ilişkin cümleler sarf etti.

Hamşioğlu psikolojik tedavi görmeye başlayan N.A'ya, "Seni hırpalayacağım' diye tehditler savurdu. Baskısını artıran Hamşioğlu, N.A.'ya, 'bir dahakine ağır döverim' diye mesaj atarak tehditlerini sürdürdü. N.A.'nın avukatı korunma talepli dilekçesinde, "Müvekkilimin can ve ruh sağlığı tehlikededir. 'Seni hırpalayacağım, hırpalamadığım için geri zekalı gibi hareket ediyorsun, şimdi kes sesini otur, bir daha E. ile görüşmeyeceksin. O kızla bir yere gitmeyeceksin. Benim haberim olmadan adım atmayacaksın' şeklinde mesajlar atmıştır. 'Benim hakkımda konuşan bir köşede ölü bulunur' diyerek şüphelinin ne kadar tehlike arz ettiği açık hale gelmiştir" dedi.

DUYGUSAL İLİŞKİ TEKLİFİNİ REDDETTİ

Müşteki N.A. 3 hafta önce verdiği savcılık ifadesinde, "Şikayetçi olduğum Ali Işıner Hamşioğlu benim abi olarak tanıdığım bir avukat aynı zamanda partinin Merkez Disiplin Kurulu üyesidir. Ben de aynı partide çalışmaya başladım. Hamşioğlu'yla görüşmeye başladık. Ancak daha sonra bu kişinin bana karşı tutum ve davranışlarında değişiklikler olmaya başladı. Beni rencide edici, tehditvari, aşağılayıcı sözler sarf etmeye başladı. Ayrıca bu şahıs evime kadar gelip kendisi evli olmasına rağmen benimle arkadaş olmak istediğini hatta benimle evlenmek istediğini söyledi. Zira yaptığı evliliğin hamilelik sonucu mecburi bir evlilik olduğunu ve evliliğini sonlandıracağını söyledi. Hatta bir ara beni hafif yollu darp etti ve kapıma kadar silahıyla gelip beni tehdit etti. Rapor alacakken engel olduğu için gidip rapor alamadım. Şikayetçiyim ve bu kişi hakkında önleyici tedbirlerin uygulanmasını istiyorum" dedi.

İYİ PARTİ'Lİ ALİ IŞINER HAMŞİOĞLU'NDAN SİLAHLI GÖSTERİ

Öte yandan İYİ Parti'li Ali Işıner Hamşioğlu'nun ortaya çıkan görüntüleri tartışma yarattı.

Görüntülerde, poligonda bir erkek tarafından silahla rehin alınmış bir kadının yer aldığı hedefe yönelik, “Hedefimiz kadın” diyen İYİ Parti'li Hamşioğlu, sözlerinin ardından 4 el ateş ediyor.

Videoda, kadın hedefini boynundan vuran Hamşioğlu’nun “gördüğünüz gibi vurdum” ifadelerini kullanması da dikkat çekiyor.

Hamşioğlu, 27. Dönem milletvekili seçimlerinde İYİ Parti’den Ankara milletvekili adayı olarak gösterilmişti.
 

Editör: TE Bilişim