HABERERK/ HABER MERKEZİ

İYİ Parti’nin dışarıdan bir elle karıştırıldığına işaret eden Çıray, Erdoğan’ın Akşener’e mektubu için “Her satırı üzerinde adeta birlikte çalışılmış” ifadelerini kullandı. Çıray Erdoğan’ın mektubu için, “Zaman çok hızlı işliyor. Ve haklılığım ortaya çıkıyor, çıkacak. Son kurultayda makas değişikliği yapıldı” dedi.

Mektupta Erdoğan'ın, “Bugün 3. yaşını kutlayan İYİ Parti’nin de 'önce millet-önce memleket' inancıyla bu sürece gereken katkıyı sunacağını inanıyorum” dediği görüldü.

Aytun Çıray, İyi Parti içerisinde yer alan sorunlar için bu sözlerle sitem etti:

“Belli ki Adalet ve Kalkınma Partisi ile belli birtakım ilişkilere girilmiş. Mesela ben partinin belli mevkinde olan bir arkadaşımızın orayla ilişkisini biliyorum. Sarayla bir ilişki varve belli ki bu sarayla olan ilişki sonucunda parlamenter sistem adı altında millet masası adı altında bir görüşmeler serisi başlayacak. Ve yüzde 51 meselesi bir şekilde halledilecek ve muhtemelen seçim sonrası bir koalisyonm için de mutakabat kurulmuş olabilir.

Peki biz bunun için mi yola çıktık, bunun için mi iyi partiyi kurduk, ben bunun için mi cumhuriyet halk partisinde beni bağrına basmış olan cumhuriyet halk partisinde hiçbir sorunum yokken sırf İyi Partinin kurulması için ve CHP’nin etrafında kuşatılmışlığı yarmak için tek başına bir muhalefet partisi olmasın diye yola çıktık.”

Çıray, AKP ve İyi Parti arasında kurulabilecek koalisyon için şimdiden belli birtakım durumların oluşturulduğunu iddia etti. Bahsettiği kimselerin bu durumlar için de “mecbur kaldık” sözlerini meşru kılıfa sığdıracaklarını da öne sürdü.

Aytun Çıray, partisi içerisindeki sorunun sadece parti içinde olmadığını belirtti. Öte yandan parti içi disiplin olarak adlandırmanın vekilleri susturmak için meşru kılıf olduğuna dikkat çekti.

Çıray, konuşma özgürlüğünün olmadığını belirterek, “Siyasi parti disiplini adı altında bana sus diyenlere diyorum ki o zaman Adalet ve Kalkınma Partisi’ni ne yeriyorsunuz kardeşim? Dursun orda beni susturacaksanız.

O susturmaya çalışıyor zaten siz aynı zihniyeti paylaşıyorsanız bunun adına parti içi disiplini diyorsanız o zaman sizin özgürlükçülüğünüzden de ben şüphe etmeye başlarım.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim