Sık sık gönderilen propaganda mesajlarınının en yoğunu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından gönderiliyor.

AKP’nin 1. Bölge milletvekili adayı Berat Albayrak tüm seçmenlere telefon yoluyla gönderdiği mesajlar aslında suç teşkil ediyor.

Albayrak'ın “kişisel verilerine" izinsiz eriştiği ve kullandığı, kişisel verilerle ilgili kuralları ihlal ettiği bilinmesine rağmen hiç bir işlem yapılmıyor.

Bu duruma tepki gösteren İYİ Parti İstanbul teşkilatı Albayrak'a aynı şekilde cevap verdi.

İYİ Parti İstanbul 1. Bölge'de yaşayan seçmenlere ilk SMS'ini attı.

Mesajda "Damadın SMS'lerinden sıkıldıysan Yüzünü Güneşe Dön Türkiye!" yazıldı.

Öte yandan Bu Düzen Değişmeli Platformu İstanbul 1. Bölge bağımsız milletvekili adayı Aydemir Güler bugün AKP 1. Bölge milletvekili adayı Berat Albayrak hakkında “kişisel verilerine" izinsiz eriştiği ve kullandığı, kişisel verilerle ilgili kuralları ihlal ettiği için suç duyurusunda bulundu. Albayrak, geçen hafta 1. Bölge’deki seçmenlere iki kez cep telefonuyla mesaj göndermişti. Pek çok yurttaş bu durumdan rahatsızlığını, izni olmadan telefon numarasına erişildiğini belirterek sosyal medyada tepki göstermişti.

Güler, bugün AKP 1. Bölge Milletvekili Berat Albayrak hakkında "Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun”un 55/B maddesinin ihlal ettiğini belirterek suç duyurusunda bulunmuştu.

Ayrıca Fox Ana Haber sunucusu Fatih Portakal kendisine seçim mesajı gönderen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a tepki gösterdi.

“İSTEMİYORUM TAMAM MI?”

Sosyal medyadan bir mesaj yayımlayan Portakal, Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıBerat Albayrak 'ın kendisine propaganda SMS 'leri göndermesine tepki gösterdi. Portakal mesajında, “#BeratAlbayrak'tan SMS geliyor hala. Kardeşim 1-Benim cebimi size kim servis etti? 2- Rızam var mı? 3- Bana msj gönderme cesaretini nereden buluyorsunuz? Göndermeyin kardeşim istemiyorum. TAMAM mı? :)” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim