ABD Başkanı Trump'ın 7 Aralık 2017'de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tandığını ilan etmesinin ardından, ABD yönetimi bugün büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyacak.

Kudüs'te konuyla ilgili olarak gergin bekleyiş sürerken, Gazze'de ise protestolar başlamış durumda. Gazze'deki protestolarda 52 Filistinli İsrail güçleri tarafından vurularak şehit edildi. 1700 Filistinli gerçek mermiyle yaralandı.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti'den Filistin'de yaşanan olaylara ilişkin açıklama yayınlandı.

Partinin sosyal medya hesabından yayınlanan açıklamada, ABD'ye Kudüs'le ilgili kararından vazgeçmesi yönünde çağrıda bulunuldu. 

Yapılan açıklama şöyle:

Bugün, Filistin topraklarının bölünerek Filistinlilerin zorunlu göçe tâbi tutulduğu Nekbe, yani Filistinli kardeşlerimizin Büyük Felaket olarak adlandırdıkları günün 70. yıldönümü. Filistin davası küresel bir adalet ve vicdan meselesidir.
 
Filistinli kardeşlerimiz tam 70 yıldır hak mücadelesi yapıyor, sonuç alamıyor. 70 yıldan beri hakları, toprakları daha da aşınıyor, işgal ve zulüm devam ediyor.
 
İsrail, Doğu Kudüs’ün Filistin Devleti’nin başkenti olacağı iki devletli, adil ve sürdürülebilir bir barışa karşı çıkarak ateşle oynuyor. Ve maalesef, barışı istediğini kanıtlayan Filistin adeta cezalandırılıyor, barışı reddeden İsrail yönetimi ödüllendiriliyor.
 
Bu vahim tarihi süreçte ABD’nin ezici bir çoğunluğun itirazına rağmen Kudüs konusundaki kararını inatla uygulamaya koymasını kınıyoruz. ABD bu kararı uygulamaktan vazgeçmelidir. Böyle bir kararı bir nebze hafifletecek bir hamle ABD’nin Doğu Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak tanımasıdır. Başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere henüz Filistin Devleti’ni tanımamış ülkeler de Filistin Devleti’ni tanıma kararı almalıdırlar.
 
İYİ Parti, güçlünün hukukunun değil, hukukun gücünün hakim olduğu bir Dünya istiyor; bunun mücadelesini vereceğiz.
 
Hak yerini buluncaya kadar Filistin Davasını kendi davamız olarak benimsemeyi sürdüreceğiz, Filistinli kardeşlerimizle azami dayanışma içinde olacağız.

Ayrıca, geçtiğimiz günlerde ve bugün Filistin topraklarında Filistin halkının barışçıl gösterilerine karşı İsrail Devletinin çok sayıda Filistinliyi katletmesinden ve binlercesini yaralamasından derin bir acı duyuyor, İsrail'in bu tutumunu şiddetle tel'in ediyoruz. Davaları uğruna şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Editör: TE Bilişim