İYİ Parti’nin GİK Üyesi Lütfü Türkkan, DW Türkçe ekranlarında “Nevşin Mengü ile Bire Bir” programında hem Mengü’nün hem de vatandaşların sorularını yanıtladı.

“Zeytin Dalı” adı verilen Afrin’de YPG’ye yönelik operasyonların değerlendirildiği programda konuşan Türkkan, bu operasyonun zaruri ve meşru olduğunu, desteklediklerini dile getirirken bu zaruretin de eski Başbakan ve Dışişleri eski Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanlış politikalarından kaynaklandığını, Davutoğlu’nun iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kandırdığını kaydetti.

Türkkan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücünün bu operasyonu tek başına yürütmeye yeteceğini, ÖSO’ya ihtiyaç olmadığını ifade ederek hükümete Esad ile diyalog çağrısında bulundu, “En kötü diyalog savaştan iyidir” dedi.

Afrin operasyonuna karşı çıkanlarla ilgili yürütülen soruşturmalara da değinen Türkkan, “Herkes destek vermek zorunda değil, ben operasyonun haklılığını anlatmaya çalışırım, anlamazsa da bir şey diyemem ama bunu sokak eylemlerine dökme, çağırmaya dökerlerse devlet de gereğini yapar” dedi.

Türkkan, İYİ Parti’yle ilgili ise yüzde 20 bandını geçtiğini söyledi. Bir seyircinin iktidarın kendilerine neden dokunmadığı sorusuna ise Türkkan, “Bizlere meydan bile vermiyorlar. Hiçbir il, ilçe binamızı tek seferde tutamadık, Sayın Akşener, mitingini çöp konteynerinin üzerine çıkıp yapmak zorunda kaldı, daha ne yapsınlar, kulağımızdan tutup, cezaevine mi atsınlar” cevabını verdi.

Türkkan, Mengü’nün “Herkesle koalisyon yapar mısınız, CHP, MHP, AKP, HDP...?” şeklindeki sorusuna ise “Biz tek başımıza iktidar olmak isteriz. HDP, Kandil’den kendini sıyıramadı. Aslında sol bir parti olabilseydi, PKK’dan kopabilseydi…” şeklinde konuştu.   

Afrin'e yönelik harekatın hedefinde ne var?

İYİ Parti, Afrin operasyonuna nasıl bakıyor?

Operasyonunun iç politikaya etkileri ne olacak?

Tüm bu soruların cevabı ve Türkkan’ın Afrin operasyonunu neden savunduklarına dair ifadeleri, tüm detaylar hepsi ilgili videoda mevcut… 


 

Editör: TE Bilişim