Sosyal medyada İYİ Parti lideri Meral Akşener'i hedef alan çirkin paylaşımlarına bir yenisi daha eklendi.

AKP Küçükçekmece Belediye Meclis üyesi olan Hamza Gönenç sosyal medya hesabında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i, yanında PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan ve FETÖ elebaşı Fettullah Gülen ile gösteren bir paylaşıma yer verdi. Söz konusu paylaşımda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da yer aldı.

Gönenç paylaşımında "Mutlu bir aile tablosu!" başlığı altında "Ya RABBİ.Bunları ve sevenlerini ahirettede ayırma…" ifadelerini kullandı.

AKP'li Gönenç'in daha sonra kaldırdığı paylaşımı hakkında İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve İstanbul İl Başkan adayı Ersin Beyaz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

"AKŞENER DEVLETİMİZİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜN YILMAZ SAVUNUCUSUDUR"

Beyaz suç duyurusunda, "Sayın Meral Akşener, toplumun her kesimi tarafından sevilen ve sayılan, milyonlarca seçmeni bulunan bir siyasi parti olan İYİ Parti’nin kurucusu ve halen genel başkanıdır. Şüpheli Hamza Gönenç isimli kişinin, paylaşımında bulunduğu resim görseli ve kendisine göre vermek istediği mesaj, gerek şahsımın ve teşkilatımızın gerekse milyonlarca vatandaşımızın canına ve kanına dokunmuştur." dedi.

"Ne şüphelinin ne de bir başkasının, devletimizin bölünmez bütünlüğünün yılmaz savunucusu Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’i, terör örgütü liderleriyle özdeşleştirecek haddi bulunmamaktadır." diyen Beyaz, "Kamu güvenliğini tehlikeye atacak derecede böylesine fütursuz bir paylaşımda bulunan şüpheli, bu haddi kimden ve nereden alarak aleni olan bu suçu işlemiştir, anlaşılır gibi değildir."  ifadelerini kullandı.

Beyaz, Twitter'dan dün yaptığı paylaşımda, AKP ve Küçükçekmece belediye meclisinden atılması gerektiğini belirtmiş ve "Anlayacağı dil dahil hemen her alanda gerekli girişimlerde bulunacağız." demişti.

Editör: TE Bilişim