İyi Parti Küçükçekmece İlçe Başkanlığından yapılan açıklamada "İlçemiz Sultanmurat Mahallesi.Sultanmurat Merkez Camii cemaati tarafından Camii İmamı İsmail Sevimli’nin camide yoğun siyaset yaptığına dair şikayetler ulaşmıştır.
Somut delil olarak kendi sosyal medya hesabından fotoşoplu sahte resimler paylaşarak Genel Başkanımız Sn.Meral Akşener Hanımefendi’ye iftiralar attığını sosyal medya hesabından görüntü alarak belgeledik.

Tüm bunların üzerine derhal İyi Parti Küçükçekmece İlçe Başkanlığı olarak, İlçe müftüsü Mustafa Kara’yı arayarak kendisinin ikaz edilmesini ve idari olarak uyarılmasını talep ettik..
Bugün itibariyle İlçe Başkanımız Mustafa Bilgili ve yönetim kurulu üyesi avukat arkadaşlarımızla beraber Küçükçekmece Adliyesi Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk.

Konunun idari,hukuki ve adli olarak kamu yararı adına sonuna kadar takipçisi olacağız.
Unutmayalım ki; Camiiler Allah’ın evidir."
denildi.

Şikayet dilekçesinde ise şu ifadeler kullanıldı;

ŞÜPHELİ : İsmail Sevimli (Sultan Murat Merkez Camii, İmamı)
Hakaret TCK md 125, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama TCK md 216, İftira TCK md 267

SUÇ TARİHİ : 19/02/2018
AÇIKLAMALAR:

Şüpheli İsmail Sevimli, İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi sınırları içerisindeki Sultan MuratMerkez Camii'sinde imamlık görevini icra etmektedir. Şüpheli sosyal medya üzerinden (Facebook aracılığıyla), İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener hakkında asılsız ve montaj olduğu aşikar olan, fotoğraflar üzerinden siyaset yapmak suretiyle; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 7. Maddesi'ne aykırı olarak siyasi paylaşım yapmaktadır. Şüphelinin memur sıfatına haiz olması nedeniyle siyasi bir oluşum içerisinde olması bağlı bulunduğu mevzuata aykırılık teşkil etmektedir.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu:

Tarafsızlık ve devlete bağlılık:
Madde 7 - (Değişik: 12/S/1982 - 2670/2 md.) Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.


 

Editör: TE Bilişim