İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi eski Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Seyit Yücel Halk Tv'ye yaptığı açıklamada "Genel Müdürlüğünü yaptığım dönemde Şeker Fabrikaları yine zarar eden bir kuruluş idi. Aldık kara geçirdik.

Şeker Fabrikaları asla zarar etmez, Şeker Fabrikaları bilerek zarar ettirilir.Elimizdeki rakamları incelediğimizde bizden sonra ki dönemde Şeker Fabrikalarının bilerek zarar ettirildiğini, çiftçimizin pancardan, pancar ekiminden soğutulduğunu farikalarımızın dara düşürüldüğünü, ham madde temininde güçlüğe düşürüldüğünü, nakliye bedellerinin artması ile girdilerde ki artışın sağlanması ile Şeker Fabrikalarının bilerek zarar ettirildiğini ehil olmayan ellerde bu durumlara getirildiğini ve bu şekilde, satışa değil de peşkeş çekilmeye hazır hale getirildiğini müşahede etmiş bulunuyorum.

Elimizdeki rakamları isterlerse kamuoyuna da açıklarız.

Burada bırakın 2000'li yılları 2009'da Kastamonu Şeker Fabrikasına bağlı olan altı bin küsur çiftçimiz pancar ekim sözleşmesi imzalarken 2017 yılında iki binlere kadar düşmüştür. Yani 3'te 2 oranına düşmüştür. Çiftçimiz pancar ekiminden uzaklaşmıştır. Bununda belli başlı sebepleri vardır. Pancar fiyatlarının düşük olması, çiftçiye gerekli ilginin gösterilmemesi ve bazı teknik unsurlar vardır.

Şunu net olarak tekrar söylüyorum, çiftçimiz pancardan uzaklaştırılmıştır. BU sistemli bir harekettir." dedi.

Editör: TE Bilişim