Bilindiği gibi Akşener'in kurduğu İyi Parti hakkında kayı boyu oğuzların bayrağını ve ismini kullandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Osmangazi Yörük Türkmen Derneği üyeleri, İyi Parti'nin kayı boyu oğuzların bayrağını kullandığını söyleyerek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri Genel Başkanı Dinçer Akyel, "Dün İyi Parti diye bir siyasi parti kuruldu. Meral Akşener başkanlığında kurulan partinin ismi oğuzların kayı boyu bayrağını simgeleyen bir durumla karşı karşıyayız." demişti.

Korku dağları bekliyor

İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti'ye kapatma davasının açılacağı yönünde soruyu, "Ne kadar güzel. Korku dağları bekliyor" diye yanıtladı.

Akşener, son günlerde sıkça gündeme getirilen erken seçim tartışmalarına ise, "Bir sakıncası yok bizim için. Biz hazırız" dedi.

"Kayı" bayrağını kim, neden açtı?

Öte yandan salonda bayrağı açan kişinin halen MHP üyesi ve delegesi olan ama ilk fırsatta istifa edeceğini söyleyen Kocaeli'de yaşayan aslen Çankırılı olan Bülent Bozkuş olduğu öğrenildi.

Bülent Bozkuş'la telefonda yaptığımız görüşmede, "Bayrağın evinde olduğunu ve kuruluştan önce sosyal medyada yayınlanmaya başlayan "Türkiye iyi olacak" sloganından tahminde bulunduğunu açıkladı.

Partinin adını ise tahmin ettiğini söyleyen Bülent Bozkuş bayrağın sopasını polis içeri almak istemediğini ama çantasında Türk bayrağı olduğunu ve ona takacağını söyledi.

Bozkuş'a eğer partinin adı başka bir şey olsaydı ne yapacaktınız sorusuna ise " Bayrağı açmayacaktım" dedi.

Bozkuş'a İYİ Parti yöneticilerinden tanıdığınız biri mi size bu bilgi verdi diye sorduğumuz da ise " Kesinlikle tanıdığım kimse yok. Tamamen tahmin üzerine gelişti. Eşimle birlikte geldim salona, kimseyi de tanımıyorum" dedi.

Bülent Bozkuş'un sosyal medya platformu Facebook'ta yönettiği "İYİ Parti Kocaeli Gönüllüleri" isimli bir de sayfası var.

Desteklemek için tıklayınız....

Editör: TE Bilişim