İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, eleştiri yapan ülkücüleri iftira atmakla suçlamış ve eleştirenlerin tamamı hakkında hukuki süreç başlattığını açıklamıştı.

Hatta kazanacağı tazminatı da Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV’e bağışlayacağını söylemişti.

MAHKEMEDEN VAZGEÇTİ

İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral'dan mahkeme celbi beklerken, sürpriz bir gelişme yaşandı.

Oral, TBMM uzantılı mail adresinden yaptığımız haberi 5187 sayısı Basın Kanunu’nun 14. maddesine istinaden Tekzip ettiğini ve bir açıklama yollayarak bunun yayınlamasını istemiş.

Mahcup olmaması için metni yayınladık.

Hatta "bir hafta süreyle internet ortamında kullanıcıların doğrudan ulaşabileceği şekilde" olmasını istemiş.

Bu konuda sorun yok, zira internet ortamına düşen bir metin neredeyse sonsuza kadar kalacaktır.

TEKZİP METNİNDEKİ GARİPLİK
Yollanan metnin giriş kısmında " İYİ PARTİ 27. Dönem Ankara Milletvekilliği görevini yürütmekteyim. 4 Kasım 2018 tarihinde gazetenizde yayınlanan; "İYİ PARTİ’Lİ HDP SEVİCİ MİLLETVEKİLİ ADAYINDAN ABDULLAH ÇATLI'YA HAKARET" başlıklı haber metniniz içeriğinde yer alan hataların düzeltilmesi gereklidir." denilmiş.

Burada haber başlığı ile aşağıda verilen link farklı olduğu gibi haber 4 Kasım'da değil 5 Kasım'da yayına alınmış.

BAŞKA BİR GARİPLİK
Abdullah Çatlı’ya hakaret eden İYİ Parti Bitlis milletvekili adayı ve Bursa il yöneticisi Yusuf Deniz'le ilgili haber yayınlandığında Sayın Oral herkesleri mahkemeye vereceğini açıklayan bir sosyal medya mesajı yayınlamıştı.

Bizde buna istinaden "Sayın Oral, mahkemeye ne diyeceksiniz? Lütfen dilekçenizi bize de yollayın..." demiştik.

Biz hala aynı noktadayız.

Çünkü bizi neden mahkemeye neden vereceğini anlamakta gerçekten zorluk çekiyoruz.

Eğer Abdullah Çatlı’ya hakaret eden İYİ Parti Bitlis milletvekili adayı ve Bursa il yöneticisi Yusuf Deniz'le "kayınbirader" olduğunu yazdığımız içinse, bizi değil Yusuf Deniz'i mahkemeye vermesi lazım. 
"Kayınbirader" i olduğu her yerde haykıran Yusuf Deniz'dir.

Tekzip metninde aynen şu ifade yer almaktadır " Yapmış olduğunuz haber içeriğinde; İYİ Parti Bursa İl Yöneticisi ve Bitlis Milletvekili Adayı Yusuf Deniz'in kayınbiraderim olduğuna yönelik asılsız iddia kamuoyunu yanıltıcı niteliktedir. Şahsımın Yusuf Deniz ile hiç bir kan bağı bulunmadığı gibi kamuoyuna lanse edildiği şekilde haber içeriği ile de hiçbir bağlantım bulunmamaktadır."

Halil İbrahim Oral, Yusuf Deniz'le "kan bağının" olmadığını en net şekilde bildirmiş.

Sayın Oral öncelikle "Kayınbirader" kelimesinin Vikipedi'deki karşılığı şu şekilde "Kayınbirader, bir erkeğe göre karısının, bir kadına göre kocasının yani evli çiftlerin eşlerinin erkek kardeşleri için kullandıkları terimdir. Samimiyet durumda kayınço olarak da kullanılabilmektedir."

Oral bey, bu durumda akraba evliliği olmadıkça kayınbiraderle kan bağı olmaz zaten.

Öte yandan bu şahıs madem çok kötü biri, adınızın yan yana gelmesine bile tahammül edemiyorsunuz, neden partinizde görev verdiniz, neden milletvekili adayı yaptınız?

Yok iyi bir şahsiyet ise neden "Kayınbiraderi" dendiği için bu kadar şamata çıkardınız?

Ayrıca hiç bağlantınız olmadığı halde neden Abdullah Çatlı’ya hakaret eden İYİ Parti Bitlis milletvekili adayı ve Bursa il yöneticisi Yusuf Deniz'i sizden başka savuna veya uyaran hiç kimse çıkmadı?

SON SÖZ
Halil İbrahim Oral siz Habererk'i çok iyi bilirsiniz. Koray Aydın MHP Genel Başkan adayı iken çok yakın mesaimiz oldu.

Habererk'in ne mahkemeden nede tehditten korkmayacağını da çok iyi bilirsiniz.

*****

İlgili Haber için resmi tıklayınız

TEKZİP METNİ

SN www.habererk.com İNTERNET HABER SİTESİ MÜDÜRÜ ve SAİR YETKİLİLER

İlgililerine karşı her türlü talep ve dava hakkımız saklı kalmak kaydıyla, işbu tekzip yazısının 5187 sayısı Basın Kanunu’nun 14. maddesine istinaden gazetenizin aynı sayfasında ve aynı başlık altında yayınlanmasının istenmesi zorunlu olmuştur.

Tekzip Metnidir

İYİ PARTİ 27. Dönem Ankara Milletvekilliği görevini yürütmekteyim. 4 Kasım 2018 tarihinde gazetenizde yayınlanan; "İYİ PARTİ’Lİ HDP SEVİCİ MİLLETVEKİLİ ADAYINDAN ABDULLAH ÇATLI'YA HAKARET" başlıklı haber metniniz içeriğinde yer alan hataların düzeltilmesi gereklidir.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere; aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek duyulmuş, internet ortamında yayınlanan bu gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltıcı haber içeriğinin kaldırılmasını ve işbu cevabımın bir hafta süreyle internet ortamında kullanıcıların doğrudan ulaşabileceği şekilde ve tekzip başlığı altında yayınlanmasını talep etme zorunluluğum hasıl olmuştur.

Yapmış olduğunuz haber içeriğinde; İYİ Parti Bursa İl Yöneticisi ve Bitlis Milletvekili Adayı Yusuf Deniz'in kayınbiraderim olduğuna yönelik asılsız iddia kamuoyunu yanıltıcı niteliktedir. Şahsımın Yusuf Deniz ile hiç bir kan bağı bulunmadığı gibi kamuoyuna lanse edildiği şekilde haber içeriği ile de hiçbir bağlantım bulunmamaktadır. Yusuf Deniz'in yapmış olduğu şahsımın da asla onaylamayacağı sosyal medya paylaşımının akabinde, Ankara Milletvekili ve Parti Kurucusu sıfatı ile Yusuf Deniz'i uyarmış ve hatasını telafi etmesini sözlü olarak ikaz ve talep etmiş bulunmaktayım.

Bunun üzerine de Yusuf Deniz yaptığı paylaşımları kaldırmış ve Merhum Çatlı'nın ailesinden ve manevi şahsiyetinden özür mesajı yayınlamıştır.

Sonuç olarak;

https://www.habererk.com/politika/iyi-partili-vekil-catliya-hakareti-aklamaya-calisti-ulkuculeri-lagim-siyaseti-yapmakla-sucladi-h77466.html linkinde 4 Kasım 2018 tarihinde yayınlanmış olan ve kamuoyuna yanlış yansıtılan bilgilerin yukarıda açıklandığı üzere düzeltilmesi ayrıca bu yazının 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 14.maddesine istinaden aynı sayfada, aynı başlık altında yayınlamasını kanuni haklarım saklı kalmak suretiyle talep ederim.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim ORAL

Editör: TE Bilişim