Başbakan Binali Yıldırım, YouTube üzerinden yayın yapan Babala Tv’de Oğuzhan Uğur’un sorularını yanıtlamış ve Doğu Türkistan’a ilişkin tepki çeken sözler sarf etmişti.

Yıldırım, “Doğu Türkistan için neler yapacaksınız ya da yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusuna yanıt verirken “Bizim bu konuda düşüncemiz çok açık ve net. Çin’in egemenliği, toprak bütünlüğü bizim için çok önemli” ifadelerini kullanmıştı.

AĞIRALİOĞLU’NDAN YILDIRIM’A TEPKİ

Kendisine yöneltilen soruya verdiği cevapta Doğu Türkistanlılara yönelik zulme değinmeyen Yıldırım’ın sözleri özellikle sosyal medyada tepkiyle karşılaşırken Yıldırım’a tepki gösteren isimlerden biri de İYİ Parti Milletvekili Adayı Yavuz Ağıralioğlu oldu.

Sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamada bulunan Ağıralioğlu, “Başbakanın Doğu Türkistan hakkındaki fecaat derecesindeki açıklamaları gafletten ötedir” ifadelerini kullandı.

Doğu Türkistan'da büyük bir zulüm olduğunu kaydeden Ağıralioğlu, “Engelleyemiyorsanız; Türk Devleti'nin başbakanlık makamına yakışmayacak ciddiyetsiz, vakarsız ve pespaye cümlelerle bari soydaşlarımızı incitmeyin” dedi.

Editör: TE Bilişim