Milli yüzücü Alper Sunaçoğlu’da gölün soğuk sularında yüzerek iffetlerini korumak için hayatlarına son veren Türk kadınlarını yad etti.

İYİ Parti KK Üyesi ve Parti Danışmanı Vedat Yenerer’in organizasyonu ile Van’a gelen 15 kişilik İYİ Partili grubun yanı sıra, Van il yöneticileri, Iğdır-ASİMDER, Aydınlar Ocağı, Kadirşinas Vanlılar Derneği ve Büyük Türk milleti Platformu temsilcileri ile çok sayıda duyarlı siyasetçi, eski bürokrat ve vatandaşlar bir araya gelerek önce Zeve Ermeni Mezalimi anıtına gittiler.

Ermeni çetelerin 1915-1918 yılları arasında katlettiği yaklaşık 2500 Türk için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

Aralarında , İYİ Parti MDK Üyesi Aspay Cebeci Şener, İstanbul Bayrampaşa İlçe Bşk.Raif Güler, İYİ Parti KK ve GİK Üyesi Gazi Hüseyin Özlük, İYİ Parti KK Üyesi Sevinç Gümüş, İYİ Parti İstanbul İl Bşk Yrd. Ahmet Eremli, İYİ Parti İstanbul İl Yöneticisi Meliha Apaydın, İYİ Parti K. Çekmece İlçe Teşkilatından Hatice Kızmaz, İYİ Parti Gençlik Kollar Bşk Yrd. Av. Gökçe Eren, İYİ Parti İzmir İl Yönt Kur. Üyesi Ebru Candaş Güleç, İYİ Parti Van İl Bşk Yrd.Serkan Saygın, Erciş İlçe Bşk. Yakup Özlek, İYİ Parti İzmir Gönüllüsü Ayşe Karagöz, Iğdır İYİ Parti üyesi İsa Özgen, Iğdır-ASİMDER Başkanı Göksel Gülbayır, Anadolu Aydınlar Ocağı Bşk Yrd.Kamile Bekdemir, Büyük Türk Milleti PlatformuTemsilcisi Kerim Durdaş, Milli Yüzücü-Aktivist Alper Sunaçoğlu,Van Kamusen E. Başkanı Ünal Çavuşoğlu, Kadirşinaz Vanlılar Derneği-Süheyla Dabakoğlu’nun da bulunduğu grup daha sonra Gevaş’a , oradan da bir tekneyle Akdamar adası yakınlarına giderek demir attılar.

Grup adına bir açıklama yapan İYİ Parti KK Üyesi ve Parti Danışmanı Vedat Yenerer bölücü Ermeni çeteciler tarafından Akdamar adasına tecavüz edilmeye getirilirken iffetlerini korumak için göle atlayarak hayatlarına son veren 50 Türk kadınını andı ve onlar için Fatiha okudu. Yenerer “ Bacılarımızın naçiz bedenlerinden arta kalanların hala bu sularda olduğunu biliyoruz. Onları ruhları şad olsun asla unutmayacağız. Buradan onları karanfillerimizi suya bırakarak selamlıyoruz. Onların anısına Ankara’ya büyük bir “İffet Anıtı” dikilmesini istiyoruz ve çalışma başlattık “ dedi.

Yenerer konuşmasını şöyle sürdürdü “17 yıldır Türkiye'yi yöneten AKP yönetimi ne acıdır ki, 104 yıl önce Türk kadınlarının iffetlerini işkenceyle çiğnemek üzere hapis edildikleri kiliseyi gayri milli bir kararla, anıt müzeleştirmişlerdir. Ayrıca izinsiz olarak yapılan ayın ve vaftiz törenlerinde görmezden gelmektedirler. Hatta üzerinde haç olan tarihi yapıyı Ermeni Vakfı'na veren AKP'nin gerçekte Hristiyan, Peçenek Türklerine ait olduğu ortaya çıkan bu arkamdaki kilisenin tapusunu da oldu bitti ile yine Ermenilere vermek için fırsat kollamaktadır.

Kana susamış Ermeni çetelerinin Erciş’te tanınmış Türk ailesi Çavuşoğlu ailesini samanlıkta katletmesinden yıllar sonra bulunan kemikler, ibretlik belge olarak Van Müzesi'nde sergilenirken Akdamar Adası'nda bulunan kilisenin Ermeni vakıflarına verilmesi ve ibadete açılması sonrasında bu kemikler depoya kaldırılmıştır.

Gerekçe olarak da Van’a gelen Ermenilere ayıp olduğu vurgulanmaktadır.

Katledilen ecdadımızın kemikleri Van Müzesi'ne geri getirilmesi için, elimizden geleni yapacağız. Ermeni mezaliminin somut belgesini yerinde görmesi için o kemiklerin Van Müzesi'ne getirilmesini istiyoruz.”

Daha sonra İYİ Parti KK ve GİK Üyesi Gazi Hüseyin Özlük sazıyla Sarı Gelin türküsünü çalarak grupla birlikte söyledi.

Milli Yüzücü ve Aktivist Alper Sunaçoğlu da Ermeni işkenceleri karşısında iffetlerini korumak için göle atlayarak hayatlarına son veren genç-yaşlı Türk kadınları yad etmek için gölün soğuk sularına girerek adaya yüzdü. Göğsünden çıkarttığı Türk bayrağını açarak onları selamladı.

Editör: TE Bilişim