İddialara göre, İYİ Parti’nin Çankırı Bayramören Belediye Başkan Adayı Kerim Karakoç, seçim öncesi Bursa’da internet üzerinden satış yapan bir işletmeden Kur’an-ı kerim satın aldı. 40 bin TL değerindeki Kur’an-ı kerimleri teslim alan Karakoç ödeme yapmadı. 

Kerim Karakoç’tan 10 gündür sağlıklı cevap almadıklarını söyleyen işletmeci Sinan Bilen, “Kendisine ulaşamıyoruz. Telefonunda bizi engellemiş. Farklı numaralardan ulaştığımızda da bizi oyalıyor. Karakoç’a başkan adayı diye güvendik. Bir belediye başkan adayına güvenemeyeceksen kime güveneceğiz? Daha seçilmeden insanları kandıran bir insan, seçildiği zaman ne yapmaz? İYİ Parti Genel Merkezi’ne de durumu bildirdik, ama şu ana kadar bir netice alamadık” diye konuştu. 

İYİ PARTİ BAYRAMÖREN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KERİM KARAKOÇ'TAN AÇIKLAMA 

İYİ Parti Bayramören Belediye Başkan Adayı Kerim Karakoç yaptığı açıklamada "Seçim çalışmaları boyunca seçmene verilmek üzere "Bilenler Hac Ve Umre Malzemeleri" isimli Bursa firmasından muhasebecimiz tarafından toplam 40.000 TL ürün siparişi yapılmıştır.
Fakat bizim elimize ulaşan ürünler toplam tutarı 20.800  TL'dir ve bu gelen ürün iki parça halinde 1.parçası Aras kargo ile Çankırı şubesine gelmiştir ve teslim alınmıştır.
2.parça ise kargoların hafta sonu çalışmaması halinde Bursa'dan Kırşehir otogarına verilmiştir.
Fakat ilk gelen bizim sipariş verdiğimiz ürün ile ikinci partide gönderilen ürün arasında farklılık olması nedeni ile ürün siparişlerinin iptaline karar verilmiştir.
Firma yetkilileri ile 27.03.2019 ve en son 29.03.2019 tarihinde görüşülmüştür.
 2.parti gelen ürünlerin iade edileceği faturanın iade kesileceği belirtilmiştir ve firma buna kabul etmeyerek "basın yolu" ile alırım diye belirtmiştir.
İftira atarak bizden yanlış gelen ürünlerin ve şuanda elimize ulaşmayan 850 adet siparişimizin ödemesini de talep etmektedir.
Çankırı Aras kargo şubesinden alınmayan iade edilen ürünlerimizde kendilerine ulaşmıştır.Ödemeleri toplu ödeneceğinden dolayı toplu fatura istenmiştir.
Firma hakkında avukatlarımız tarafından hukuki işlem başlatılacaktır."
dedi.
 

Editör: TE Bilişim