Yusuf Deniz'in  Halil İbrahim Oral aracılığıyla hem milletvekili listesine, hem de Bursa İl Başkanlığı Yönetim Kurulu'na yazıldığı iddia ediliyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yanından ayırmadığı İYİ Parti kurucu üyesi ve eski MHP İl başkanı Metin Taşdemir'i Bitlis'ten aday göstermemesi, ayrıca İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral'ın Bitlisli olması ve onunda Bitlis'ten aday olamaması, onun yerine Yusuf Deniz'in aday gösterilmesi gözlerden kaçmazken, İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral'ın, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın yardımcısı olduğu biliniyor.

YUSUF DENİZ'İN ZİKZAKLARI

Abdullah Çatlı için, "Kokainciye rahmet dilemem" diye paylaşım yapan İYİ Parti Bitlis milletvekili adayı ve Bursa il yöneticisi Yusuf Deniz, bugün partiden istifa ettiğini duyurdu, ardından, "Abdullah Çatlı'yı şehit edenleri Allah kahru perişan eylesin" diye mesaj yayınladı

24 Haziran'da Bitlis'ten İYİ Parti milletvekili adayı yapılan Yusuf Deniz, seçimi kazanamayınca Bursa'ya il yöneticisi olarak atandı. 

Yusuf Deniz, dün 22. sene-i devriyesi olan ülkücü camianın tanınan efsane isimlerinden Abdullah Çatlı için skandal bir paylaşım yaptı. "Kokainciye rahmet dilemem" "Uyuşturucu ticareti mafya çetelerine kim olursa olsun rahmetle anılması ne kadar doğrudur" diyen Yusuf Deniz'e ülkücü camiadan yoğun tepki geldi. 

Gerek MHP ve Ülkü Ocakları mensupları, gerekse İYİ Parti'deki ülkücüler, Deniz'e çok sert ifadelerle yüklendi.

Yoğun tepki karşısında geri adım atan İYİ Parti Bursa il yöneticisi Yusuf Deniz, önce Abdullah Çatlı için yaptığı hakaret içeren ve suç unsuru taşıyan paylaşımı kaldırdı.

HDP SEVİCİ İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI

Yusuf Deniz'in Facebook sayfasında, HDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş'la ilgili paylaşımlar yapan Kürtçe isme sahip bir sitenin beğenileri arasında olması dikkati çekti.

Yusuf Deniz bununla yetinmeyip, sayfasındaki beğeniler arasında yer alan HDP'li hesapları takibinden çıkardı, profil fotoğrafını değiştirdi.

HDP SEVİCİ İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI İYİ PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ
Ülkücü camianın artan tepkisi karşısında Yusuf Deniz, el yazısıyla yazdığı bir metinle, İYİ Parti'den istifa ettiğini de duyurdu.

Bununla yetinmeyen Deniz, bu kez Abdullah Çatlı için methiye mesajları yayınlamaya başladı. Yusuf Deniz, peş peşe yaptığı açıklamalarla Abdullah Çatlı için rahmet diledi.

Deniz, iftira ve hakaret niteliği taşıyan sözlerinden dolayı dava açılmaması için de Çatlı ailesinden özür dilediğini belirtti. Yusuf Deniz, daha sonra sosyal medya hesabını erişime tamamen kapadı.

BİZİ DE MAHKEMEYE VER

Haberin yayınlandığı internet sitesini arayan Yusuf Deniz, haberden dolayı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

Bu noktada Yusuf Deniz'e tavsiyemiz habererk.com hakkında da suç duyurusunda bulunmasını ve yüzümüze bakarak Abdullah Çatlı hakkındaki düşüncelerini tekrarlamasını bekliyoruz.

Yusuf Deniz - Esma Bekar

Editör: TE Bilişim