FETÖ propagandası mahiyetinde paylaşımlar yaptığı ileri sürülen Kerim Çoraklık, bugün polis tarafından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarıldı.

Soruşturmayı yürüten savcılıkça ifadesi alınan Çoraklık, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan Çoraklık'ın tutuklanmasına karar verildi. 

FETÖ'nün "hizmet" olduğu zamanlarda, FETÖ'nün "cemaat" olduğu zamanlarda, örgüte cesurca "FETÖ, Fettoş" diyen Çoraklık bugün örgüt propagandası yapmakla suçlanıyor. 

Görünen o ki, bu tutuklanma ile beraber , siyasal alanda İYİ Parti ile mücadele edemeyen AKP, mücadeleyi gayrimeşru yollardan yürüterek, kendi arka bahçesine çevirdiği yargı alanına çekmiştir.

Paylaşımda sözü geçen Fikret İnan, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmış, hakime rüşvet vererek serbest kalmıştı. 

İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Akdemir, FETÖ'den tutuklu Fİ Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ı 50 bin dolar karşılığında serbest bıraktığı iddiasıyla gözaltına alınmış, Hasan Akdemir 22 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmıştı. 

Tüm bu olaylar içinde, 2011 yılında cesurca çıkıp, pisliği haykıran mı FETÖ'cü ; yoksa haksızlığını örtbas etmek için türlü bahanelere sığınarak, elindeki gücü ve statüyü kumpas kurmak için kullanan mı FETÖ'cü?

Editör: TE Bilişim