İYİ Parti Gölcük İlçe Teşkilatı tarafından koronavirüsle mücadele kapsamında gönderilen yardım kolisine Gölcüklü bir vatandaşın gösterdiği tepki sosyal medyada yayınlanmış ve tepki çekmişti.

Yardım kolisi İYİ Parti teşkilatı tarafından geri alındığı iddia edildi. 

İYİ Parti Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan posteri yırtıp, tepki gösteren aile hakkında dava açacağı bildirildi.

Koli geri alınmasına ve İYİ Parti Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan’ın dava açacağının açıklanmasına rağmen, İl ve ilçe başkanlarının olumlu açıklamaları gözlerden kaçmadı.

İYİ Parti Gölcük İlçe Teşkilatı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı “Kamuoyunun bilgisine… İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanlığı olarak yaklaşan ramazan ayı öncesinde sıkıntıları yardımlaşarak aşmak adına hiç kimseye inancını, kimliğini, siyasi görüşünü sormaksızın yardım elimizi uzatmaya çalıştık.
Bu kampanyamızı hedef alan ve sosyal medya üzerinden Türkiye genelinde yayılan bir video ile sergilenen tavır bizleri derinden üzmüştür.
Biz İYİ Parti olarak her şeye rağmen iyilik yapmaya ve iyi olmaya devam edeceğiz. İyi bizim sadece siyasi tabelamız değil ahlaki ve yaşamsal düsturumuzdur. Saygılarımızla duyururuz.”

Kocaeli İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız yaptığı açıklamada “COVİT-19 salgını dolayısıyla ülke olarak zor zamanlar yaşadığımız şu dönemde; İYİ Parti Kocaeli İl ve İlçe Teşkilatları olarak siyasi görüş dahil olmak üzere hiçbir ayrım gözetmeksizin Kocaeli halkının yanında olmak için tüm gücümüzle çaba sarf etmekteyiz. İl ve İlçe Teşkilatlarımızın Kocaeli halkına hizmet aşkıyla, kendi imkanları ile hazırlamış olduğu yardım kolilerini, kolilerin içlerine yardımın kimden geldiğinin bilinmesi açısından bilgilendirme resim ve yazıları da koyarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam edeceğiz.
Gün birlik olma, el ele verme zamanıdır. Biz İYİ Parti Kocaeli İl ve İlçe Teşkilatları olarak dişimizden tırnağımızdan artırdıklarımız ile Kocaeli halkı için canımızı tehlikeye atmaktan korkmadan halkımıza yardım kolilerimizi dağıttık ve dağıtmaya da devam edeceğiz. Amacımız siyaset yapmak değil yaşadığımız bu sıkıntılı dönemde, zor zamanlarında halkımızın yanında olmak iken; Gölcük İlçe Teşkilatımızın, dağıtmış olduğu yardım kolisi ile ilgili bugün sosyal medyaya düşen, bir hanımefendinin çekmiş olduğu bu video sebebiyle yüreklerimiz, canımız çok yandı..
Yayınlanan bu görüntülerden dolayı Kocaeli İl ve İlçe Teşkilatları olarak videodaki hanımefendiye asla kızgın olmadığımızın ama çok derin bir üzüntü yaşadığımızın bilinmesini isteriz. Bu süreçte emeğini yüreğini ortaya koyup canla başla halkımıza hizmet eden, etmeye çalışan, il ilçe teşkilatlarımıza, gençliğimize, bütün İYİLİK hareketinin İYİ insanlarına yürekten sevgi saygı ve dua ile teşekkürlerimi sunuyorum.”
dedi.

Ne olmuştu? 

İYİ Parti Gölcük İlçe Teşkilatı, koronavirüsle mücadele kapsamında evlere yardım kolileri dağıttı. Gölcükte ikamet etmekte olan bir vatandaş ise verilen yardım kolilerinden birinde Meral Akşener'in afişini görünce kendinden geçti.

Yardım kolisini devletin gönderdiğini sana kanan Akşener'in posterini yırtarak, "Devletin yolladığı koliye afiş koymaya utanmıyor musunuz?" dedikten sonra kolinin üzerinde "Gölcüklü İYİlerin hediyesidir" kağıdını da yırttıktan sonra "Sizin yolladığınız koliyle mi doyacağım? Aç mı kaldım ki bu zaman kadar" dediği gözlemlendi.

Videodaki kadın“Sizin gönderdiğiniz koliyle mi ben doyacağım” ifadelerini kullanan vatandaş, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, “Bana böyle bir koli geldi. İçini açtım, bir de ne göreyim parti. Hayırdır?, Hayırdır? Bir koliyle mi, devletin yolladığı koliye siz afiş mi sokuyorsunuz? Ne bu? Devletin yolladığı koliye siz afiş mi sıkıştırdınız? Hayırdır? Sizin yolladığınız koliyle mi ben doyacağım? Aç mı kaldım bu zamana kadar?” dedi.
 

Editör: TE Bilişim