İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun TBMM'deki yemin töreninde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanına giderek tokalaşması sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde "Dervişoğlu, Bahçeli'nin elini öptü" diye yorumlanarak, tartışmalara neden oldu.

Söz konusu eleştirilerle ilgili açıklama yapan Dervişoğlu, Devlet Bahçeli'nin elini öpmediğini söyledi. Dervişoğlu, "Öncelikle bilinmesini isterim ki ben İYİ Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekiliyim. Siyasi duruşum, tavrım ve ilkelerim, mensubiyet şuurumun tartışılmasına asla izin vermez. Medeni ilişkilerimden ve terbiyemden ise şahsen ben mesulüm" dedi.

2011 YILINDA SÖYLEDİĞİ O SÖZLER

20 kasım 2011 tarihinde İsmail Türk'ün hazırlayıp sunduğu ve Kanal T ekranlarında yayınlanan "Çapraz Sorgu" adlı programa Müsavat Dervişoğlu katılmış ve ilginç açıklamalarda bulunmuş.

Dervişoğlu'nun açıklaması şu şekilde;

" Devlet Bahçeli İzmir'e bayram ziyaretine geldiğinde  toplantı salonuna girerken sayın genel Başkanım beni yanına çağırarak koluma girmek suretiyle oturacağı yere kadar gitti ve beni de yanına oturttu.

 Bu benim için bin sene milletvekilliğinden daha önemlidir.

 Şimdi diyorlar işte siz de bir Yazınızda demişsiniz " Müsavat  Dervişoğlu nun Sayın Devlet Bahçeli'yi görünce yaydan fırlamış gibi elini öpmeye koşması bazen eleştiri bazen de mizah konusu oluyor" diye bunu iftihar ederek söyleyebilirim sayın genel başkanımız benim sırtımı görmemiştir.

Biz mektupla öğrenimle ülkücü olmadık biz mücadelemiz mazimize kefil şükürler olsun Allah'a.

Ben sayın genel başkanımızın huzurumdan hiç sırtımı dönerek ayrılmadım. 

Ben sayın genel başkana karşı olsam bile, yarın başbakanla olsam bile yine onun gördüğüm yerde elini öperim.

Ben ona saygı duyuyorum. O benim büyüğündür sayın genel başkanımız emreder çağırır giderim, özlerim giderim.

Ama Musavvat Dervişoğlu el öptü diye eleştirirmemeli Müsavat  Dervişoğlu'nun öptüğü eller öpülesi bir el.

 Türk milliyetçisiyim benim etek öptüğümü gören yoktur, mesele budur.

Sayın genel başkanımız elini gördüğüm yerde öperim.

Ben liderime sırtımı dönmem, ben öpülmeye layık bir eli öpmüş olmaktan ötürü şeref duyuyorum.  Ülkücü Türk milliyetçisi olarak öpülecek eli öperim. Ama bu dünyada hiç kimse bana etek öptürmez." 


 

Editör: TE Bilişim