Hatta Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi Erkan Azeri  “PKK’lı Salim Ensarioğlu genel idare genel idare kurulu üyesi oldu” dedi.

Yazarlarımızdan Abdullah Yeniekinci ise konu ile ilgili "Tansu Çiller Hükümetinin 1990 yıllardaki devlet bakanlığı görevini üstlenmiş olan Ensarioğlu’unun yapmış olduğu bir röportajda "Öcalan ev hapsine alınsın, ayda bir iki defa televizyona çıkıp seçmenine hitap etsin." demeci partinin özellikle ülkücü ve ulusalcı kanadında büyük bir rahatsızlık oluşturduğu bu olayın bilinmesine rağmen partinin siyasi işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirilmesi partiye büyük zarar vereceği yüksek sesle dillendirilmeye başlamış bulunmakta. Buda partiden kopmaların önümüzdeki süreçte hız kazanacağına neden olacağı partinin muhalif kanadı tarafından ifade edilmektedir." dedi.

Biz bu haberleri derleyip yayınladıktan sonra, bu haberin tam bir iftira olduğu ve Ensarioğlu'nu yıpratmak için haber yaptığımız dahi söylendi.

Bizim Salim Ensarioğlu ile hiç bir alıp veremediğimiz yok. O inandığı durumları dile getirmiş. Bizim onun bu düşüncelerine saygı duymamız beklenemeyeceği gibi, susturmak veya iftira atmak gibi bir tavrımızda olamaz.

Bizim tavrımız İYİ Parti içerisindeki kendini büyük ülkü devi sanan cücelerle.

Onları mangalda kül bırakmadan ağızlarını doladura doldura Milliyetçilikten, Ülkücülükten söz ederler.

Onlar ki MHP'yi Milliyetçi olmamakla suçlarlar.Ama Apo sever bir şahsı alıp "başkanları" yaparlar. 

Onlar ki yola çıktığı "dostum" dediği insanları, bir çırpıda yarı yolda bırakırlar. Biz onların söylediklerini unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Ey  Meral Akşener, mutlaka buna bir cevabın vardır. Sen cevabını hazırlamadığın bir şey yapmazsın. Ama bu gerçekten işin suyunun çıktığı andır.

İşte O programda konuşulandan bazı bölümler;

TGRT Haberde yayınlanan ve Yusuf Ziya Orhan'ın sunduğu programa Eski Devlet Bakanı sıfatı ile Salim Ensarioğlu konuk oldu.

Salim Ensarioğlu programda bol bol Apo propagandası yaparak dikkatleri üzerine çekti.

İYİ Parti'li Salim Ensarioğlu programda şunları söyledi; "PKK'nın hala kandil devrede orada bir sıkıntı var yani Öcalan devrede olmalı ve tek kişi olarak konuşmalı bugün bu işi sırtlayan Sayın Cumhurbaşkanımız 2005'te "Kürt meselesi vardır ve bizim eserimiz" demiştir ve başlamış bu olay.

 Abdullah Öcalan da aynı şekilde bu sürece ilk baştan beri bu sürece  destek veriyor bu arada KCK'nın Kandil'in biraz susması uzak durması lazım yani.

 Sivil otorite KCK Abdullah Öcalan'ı ben başından beri söylüyorum ayda 1 defa 2 defa veya iki ayda bir kere neyse televizyona çıkıp bu konuda açıklamalarını net yapmalı yok işte vapur gitti yolda kaza oldu denizde  sıkıntı oldu geri geldi yok şöyle gitti, hayır kendisi çıksın hesap versin çünkü.
HDP'ye oy veren insanların yüzde 99 buçuğu ona inanarak veriyor evet ben değil o çözer diyorum. Çözecek kişi odur ve ona destek vermek lazım ona hatta biraz bölgede oradaki yerde rahatlatmak lazım.

Bir sekreterya mı olur öbürü  atlatmak lazım ve televizyona çıkartmak lazım.

Burada Kandil biraz geri durmalıdır, yani biz burada bir barış'ın ilk adımı Abdullah Öcalan'ın yerinin rahatlatması yani bir yere hapis olur olduğu yerde rahatlama olur ve dilek mesajları ona gelmesi, yani devleti yapması gereken ilk adım ve bunun yanında KCK'lılar  bırakılmıştır bazı adımlar atılmıştır."

PROGRAMIN TAMAMI

Editör: TE Bilişim