İYİ Parti'nin İzmir Gençlik Kolları tarafından atılan bu adım büyük şaşkınlık yarattı.

'İYİ Gençlik İzmir' adlı sosyal medya hesabı üzerinden bugün erken saatlerde "19 Şubat 2021 Cuma günü, saat 13.00'da Bergama İlçe Başkanlığımızın önünde yapılacak olan, Bergama İlçe Gençlik Kollarımızın düzenleyeceği 'Kayı Boyunun İYİ Çocuklarını Rahmetle Anıyoruz' anma etkinliği ve lokma dökümü gerçekleştirilecektir. Katılmak isteyen herkesi bekleriz" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Görselde yer verilen isimlerden biri Metin Yüksel olurken diğeri de Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu oldu.

Tepkilerin şiddeti artınca ve “Cahillik” yorumları yapılmaya başlayınca geri adım atan İYİ Parti'nin İzmir Gençlik Kolları, anma programını sessiz sedasız iptal etti.

Herhangi bir özür metni yayımlamayan ve sorumluların akıbetine ilişkin de bir açıklama da bulunmayan parti, sadece anma etkinliği yapılacağı yönündeki paylaşımı sosyal medyadan kaldırmakla yetindi.

Geri adım atarak programı iptal eden İYİ Parti'nin İzmir Gençlik Kolları, yaşanan skandala ilişkin hala bir açıklamada bulunmadı.

Bilindiği gibi İzmir İYİ parti ve Gençlik kolları İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun etkili olduğu tek yer olarak biliniyor. İYİ Partili gençleri "Cahil" olarak yorumlayan sosyal medya kullanıcıları Müsavat Dervişoğlu'nu ise "ne yaptığını bilmeyen, suyun götürdğü yere giden" olarak nitelendirdiler. Ayrıca koltuk sevdasının nelere sebep oldupuna ise dikkat çektiler.

Editör: TE Bilişim