İçişleri Bakanlığı'nın talimatı ile bugün 81 ilde korona virüs ile mücadele kapsamında eş zamanlı denetim yapıldı. İzmir'deki kontroller, Vali Yavuz Selim Köşger öncülüğünde güvenlik güçlerinin katılımıyla gerçekleşti.

HAVALİMANINI DENETLEDİ

Denetimlerin adresi ise İzmir Adnan Menderes havalimanı oldu. İçişleri bakanlığının genelgesi kapsamında tüm yaşam alanları kontrol edildi. Özellikle maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyup uymadığına bakıldı. Vali Köşger, kontrol edilen kafe ve restoranlarda karşılaştığı vatandaşlar ile sohbet de etti. Denetimde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı.

"DIŞ HATLARDA SIKINTI YOK"

Vali Yavuz Selim Köşger, "Denetimleri arttırmaya çalışıyoruz. Bugün havalimanında denetim yaptık. İzmir'deki hemşirelerimiz maske hijyen ve sosyal mesafe gibi konulara dikkat ediyorlar. Havalimanında da maskesiz kimse yoktu. Dış hatlarda da yurt dışına giden yolcular yönelik testler yapılıyor. 30 saniye içinde örnek alınıyor 2,5 saat içerisinde ise sonuç veriliyor. Bir sıkıntı gözükmüyor" dedi.

İZMİR'DE ARTIŞ

İzmir'de son dönemde bir artışın söz konusu olduğunu belirten Vali Köşger, "Vaka artışlarının sebebini bizler de henüz çözebilmiş değiliz. Aldığımız tedbirlerle bu artışların olmaması lazım. Görebildiğimiz kadarıyla hemşirelerimiz gereğince riayet ediyorlar kurallara. Toplu taşıma kuralları uygulatıyoruz. Üye giriş çıkışlarında önlem aldık. Denetimler üst seviyede. Bunu anlamaya çalışıyoruz ona yönelik çalışmalarımız sürmekte" dedi.

Editör: TE Bilişim