Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı olan ve FETÖ üyeliğinden hapiste bulunan Ömer Faruk Kavurmacı için istenen ceza netlik kazandı. Damat ile birlikte içeride olan baba Mustafa Şevki Kavurmacı hakkında savcının 15 yıla kadar hapis cezası istemesi gözlerden kaçmadı.

FETÖ'nün iş dünyasına yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan damadı Ömer Faruk Kavurmacı ve babası Mustafa Şevki Kavurmacı hakkında savcı tarafından istenen ceza belli oldu. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu damat ve tutuksuz baba ile beraber avukatları da katıldı.

Kızından Bahsederken Ağladı

Cumhurbaşkanlığı avukatı salonda hazır bulunurken Ömer Faruk Kavurmacı'nın yanına oturan babasının elini öptüğü de gözlerden kaçmadı. Duruşmada söz alan damat Kavurmacı, babasının 55 yıllık şirketine kayyum atanmasının hukuksuz olduğunu söyleyerek cezaevi şartlarından dolayı epilepsi rahatsızlığının ilerlediğini ifade etti.

Kendisinin bir iş adamı olduğunu belirten Kavurmacı, her zaman sadece ve sadece ekmeğinin peşinde koştuğunu devletin işlerine burunlarını sokan bir şirkete üye olacağını bilmesi durumunda asla kapısının önünden bile geçmeyeceğini vurguladı. Kavurmacı ayrıca savunması esnasında 4 yaşındaki kızından bahsederken de gözyaşlarına hakim olamadı. FETÖ üyeliği suçundan cezaevinde bulunan damat Ömer Faruk Kavurmacı 8 yıl 9 ay, babası Mustafa Şevki Kavurmacı ise 9 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim