İstanbul'da kar yağışı etkisini artırdı. Otogarlardan çıkışlar ve İstanbul Havalimanı'ndan uçuşlarla birlikte özel araçların trafiğe çıkışı 13.00'e dek durduruldu. Yollarda mahsur kalan 5 bin 57 kişi tahliye edildi; 3 bin 180 kişi otellere, misafirhanelere ve yurtlara yerleştirildi.

Kar yağışının trafiği olumsuz etkilemesi nedeniyle Marmaray sabaha dek ücretsiz hizmet verecek. Güvenlik, sağlık ve ulaşım dışındaki kamu personelleri bugün izinli sayılacak. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) da, İstanbul'da yargı mensupları ve adliye çalışanlarının bir gün süreyle idari izinli sayılacağını duyurdu. Öte yandan İçişleri ve Ulaştırma bakanları ile AFAD Başkanı İstanbul'a geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bazı bölgelerde kar kalınlığının bir metreye yaklaştığını belirterek, "Lütfen acil bir durum olmadıkça evinizden çıkmayın" uyarısı yaptı.

İstanbul kar yağışının etkisi altında

İstanbul Valisi Yerlikaya, otoyol ve D-100’de park edilmiş özel araçların kaldırılması için vatandaşlara seslendi. Yerlikaya sosyal medya hesabından, “Kıymetli Hemşehrilerim, karla mücadelemizin etkin şekilde sürdürülmesi için otoyol ve D-100’de park edilmiş özel araçların sahipleri tarafından kaldırılması gerekmektedir. Lütfen araçlarımızı bulundukları yerden süratle kaldıralım” ifadelerini kulland

Editör: TE Bilişim