Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, havuz medyası tarafından bağlamından kopartılarak dolaşıma sokulan Çamlıca Camii hakkındaki açıklamasıyla ilgili iddialara cevap verdi. 

KARAMOLLAOĞLU İSRAFA DİKKAT ÇEKTİ

Saadet Lideri Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında ekonomik duruma ilişkin değerlendirmesinde israfa dikkat çekmişti. Karamollaoğlu açıklamada bulunurken "Sayın Cumhurbaşkanı İstanbul'a ihanet ettik diyor. İstanbul hala ihanete uğruyor. İktidarın bugünkü haliyle belediyeleri kendi hallerine bırakacaklarını zannetmiyorum. Her konuda imara nasıl müdahale edeceklerinin zeminini hazırladılar. Hangi akıllının başına İstanbul'da Çamlıca'nın tepesine 60 bin kişilik cami yapmak gelir? Dışarıdan baktığınız zaman şu ihtişama bak nereden nereye geldik derseniz bu Türkiye'nin ne kadar perişan halde olduğunu gösterir ne kadar geliştiğini kalkındığını göstermez. Bakış açısı. Şuan da ekonomi çok ciddi sinyaller veriyor. Enflasyon aldı başını gidiyor..." demişti.

MESELE CAMİİ MESELESİ DEĞİL, GÖSTERİŞ MERAKIYLA İSRAFIN İSLAM'A HİZMET DİYE TAKDİM EDİLMESİDİR

Havuz medyası ve troller tarafından açıklamaları çarpıtılan Karamollaoğlu, Twitter hesabından, "Son günlerde Çamlıca Camii hakkındaki bir yorumum AKP’ye dert oldu, bizim gayemiz sadece bir ikaz yapmaktı. Mesele camii meselesi değil, gösteriş merakıyla israfın İslam’a hizmet diye takdim edilmesidir." dedi.

Karamollaoğlu, Twitter hesabından şunlar kaydetti:

"Son günlerde Çamlıca Camii hakkındaki bir yorumum AKP’ye dert oldu, bizim gayemiz sadece bir ikaz yapmaktı. Mesele Camii meselesi değil, gösteriş merakıyla israfın İslam’a hizmet diye takdim edilmesidir. Hal böyleyken bir de camii karşıtıymışız gibi bir algı oluşturma çabası var. Bu arkadaşların her türlü algıyı oluşturma becerisi var, bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Fakat algılarla artık bu gemi daha fazla yürümüyor, bunu da kendileri çok iyi biliyor. Bizim ne söylediğimizi çok iyi anlıyorlar ama, söylediğimiz hakikatler işlerine gelmiyor. Gösterişin ibadetin özüne aykırı olduğunu Müslümanlar çok iyi bilir. Asıl itibar; ahlakımızadır, adaletimizedir. Ahlakımızla, adaletimizle gösteremediğimiz inancımızı, çok büyük mabetler inşa ederek nasıl gösterebiliriz? İnsanı yüceltmeliyiz, duvarları değil."

Gösterişin ibadetin özüne aykırı olduğunu Müslümanlar çok iyi bilir. Asıl itibar; ahlakımızadır, adaletimizedir. Ahlakımızla, adaletimizle gösteremediğimiz inancımızı, çok büyük mabetler inşa ederek nasıl gösterebiliriz?
İnsanı yüceltmeliyiz, duvarları değil."

Editör: TE Bilişim