Bir tv kanalında "Erdoğan'a itaat etmek farzdır" dedikten sonra Harran Üniversitesi'ndeki rektörlük görevinden istifa etmek zorunda kalan Ramazan Taşaltın'a tepkiler dinmiyor. 

Karar yazarı Mehmet Ocaktan rektörün zihniyetiyle varacağımız yerin, insan hakları ve özgürlüklerin olmadığı kapalı rejim olduğunu vurguladı.

Ocaktan'ın bugünki yazısının bir kısmı şöyle: 

"Kimilerinin bu yaklaşıma anında itiraz edeceğini, hatta abartılı bulacağını biliyorum. Bu kanaatimi paylaşmayanlar için vereceğim şu örnek, eminim çok zihin açıcı olacaktır... 

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın aynen şöyle diyor: “İslami olarak şu anda Cumhurbaşkanına itaat etmek farzı ayn’dır karşı gelmek de harpten kaçmak manasında haramdır.” 

Kim hangi saikle demokrasiye itiraz ederse etsin, Türkiye dahil çoğu İslam ülkesinde bugün bile hala zihinlerdeki ‘İslam devleti ideali’ aynen bu örnekte olduğu gibidir. Bilelim ki bu zihniyet yapısıyla varacağımız yer; insan haklarının, özgürlüklerin ve hukukun üstünlüğünün olmadığı bir ‘kapalı rejim’dir. "

Editör: TE Bilişim