Yılman'ın AK Parti çevrelerinden edindiği bilgiye göre Osman Gökçek, Keçiören'de Turgut Altınınok engeline takılınca Sincan'ı gözüne kestirdi. 

Yılman'ın konuyla ilgili yazısı şöyle:

Melih Gökçek’in Keçiören projesi neden suya düştü?

Kuşkusuz önümüzdeki yerel seçimlerde Türkiye genelinde neler olacağı çok önemli ama İstanbul ve Ankara’nın bu seçimde kimin olacağı Türkiye’nin genelinden de önemli.

Çünkü biliyorsunuz siyasette, “Bu iki şehrin başkanlığını kazanan Türkiye’yi kazanır” şeklinde bir anlayış var.

O nedenle de biz kulis haber peşinde olan gazetecilerin de bu iki ile ilgisi özel ve ayrı.

Dün AK Parti’deki kaynaklarımla çok sayıda görüşme yaptım bu iki ille ilgili neler olup bittiğini öğrenmek için, bagajımı bayağı doldurdum ama İstanbul’la ilgili olanları bugün yazmayacağım.

Bugün teyidini de aldığım için Ankara’yı yazacağım.

Tabii başkentimizle ilgili en çok merak edilen şey, 20 yıldan beri başkanlığını yapan Melih Gökçek’in ne yapacağı, nasıl bir rota izleyeceği…

Bilindiği üzere MHP tarafından aday olması için kendisine açık çek verildi.

Şahsen ben AK Parti’nin hâlâ aktif bir üyesi olan Gökçek’in MHP’nin bu teklifini kabul edeceğine kesin olmamakla birlikte pek ihtimal vermiyordum.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Melih Bey’le 1994’den beri beraberiz ve beraber olmaya da devam edeceğiz” açıklamalarından sonra iyice emin oldum.

Melih Gökçek bu seçimde kesinlikle aday değil ama Gökçek isminin Ankara’da illaki olması için bir gayreti var.

Oğlu Osman Gökçek’in daha önce de siyaset yapmak istediği ve hatta Çankaya İlçesi’nden aday olmak için birkaç kez girişimleri olduğunu biliyoruz.

İşte baba Gökçek’in mecburen emekliye ayrılmasının ardından tek verdiği çaba oğlu Osman’ın 30 Mart’ta Ankara’dan garanti kazanacağı bir ilçeden aday yapılması.

Önce Keçiören için uğraş verdi. Hatta bu yazıldı çizildi geçtiğimiz günlerde. Ancak dün öğrendim ki Gökçekler Keçiören İlçesi’nden vazgeçmek zorunda kalmışlar.

Çünkü oraya Turgut Altınok’un aday olması isteniyor.

Hatta kesin deniliyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu isteği Altınok’a iletilmiş ve kendisi de bu teklifi kabul etmiş.

Hal böyle olunca da Melih Bey oğlu Osman için bu kez rotayı başka bir ilçeye kırmış.

Olur mu olmaz mı bilmiyorum ama Osman Gökçek’in Sincan’dan aday olabilmesi için baba Gökçek yoğun bir lobi yürütüyormuş.

Gelelim büyükşehirle ilgili AK Parti camiasında konuşulanlara…

Bir kere şunu söyleyeyim…

Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan 7/24 çalışıyor yerel seçimler için. Yakınları Özcan’ın bir kazaya sebebiyet vermemek ve Ankara’yı, ilçeleriyle birlikte kazanabilmek için gününü 3 saatlik uykuyla geçirdiğini söylüyorlar.

Bu arada bildiğiniz üzere Ankara İBB için eski Kayseri Belediye Başkanı ve eski Çevre Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin adı öne çıkıyor.

Hatta Özhaseki’nin adaylığının kesin olduğu bile yazılıyor.

Ancak aldığım yorumlardan, bilgilerden hareketle ben çok emin değilim bu ismin olacağından.

Çünkü partinin Ankara tabanında istenen ismin Mustafa Tuna olduğu öne sürülüyor.

Tabii belki Melih Gökçek’le yakın olduğu kaygısından dolayı da partideki bazıları Özhaseki ismine mesafeli yaklaşıyor olabilir ama sonuçta kim ne derse desin, Ankara’da aday olacak ismi belirleyecek kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan olacağından Özhaseki isminin de favori olduğunu görmek lazım.

Editör: TE Bilişim