Habererk / Haber Merkezi

Haberasi’nin muhabiri Çağlar Ertürk’ün İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğüne yaptığı başvurunun sonucu şok bir gerçeği ortaya çıkardı.

Bu sonuçta kendisini Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı olarak tanıtan Abdulvali Buğrahan’ın yalan söylediği ortaya çıktı.

Kendisini Doğu Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı olarak tanıtan Abdulvali Buğrahan için sosyal medyada bu paylaşımların yapıldığı görüldü:

İŞTE BÖYLE ŞARLATAN OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI!

Haberasi’nin paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“Basın muhabirimiz Sayın Çağlar Ertürk Masum insanların hakkını Savunmak için yapmış olduğu araştırmalar sonucunda İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum ilişkiler Genel Müdürlüğüne Yapmış Olduğu Başvuru sonucunda Doğu Türkistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Türkiye Temsilciliği Kuruluşunun ve Kendini Cumhurbaşkanı Olarak Tanıtan Sahtekar Dolandırıcı olan Abdulvali Buğrahan Osman adındaki Şahsın resmiyetinin olmadığı sonuçlanmıştır.

Hak Hukuk Adalet kazandı Tüm Kamuoyuna saygıyla Duyurulur.”

ŞARTLATANIN ÇİN İSTİHBARATI ADINA ÇALIŞTIĞI İDDİA EDİLİYOR!

Sahte ihbarları Çin İstihbaratı adına yaptığı düşünülen Abdulvali Buğrahan isimli şahsın ihbarları ile Uygur Türklerinin IŞİD suçlaması ile Tayland ve Mısır örneğinde olduğu gibi toplu halde Çin Halk Cumhuriyetine teslim edilmesi ve iadelerin önünün açtığı da iddia edildi.

BÖYLELERİ MİLLİ DAVALARA ZARAR VERİYOR

Bu arada çok şarlatanlıklar oluştuğu bildirildi.

Bu konuda şu yorum yapıldı:

“Osmanlı Ocakları gibi ne ocakları diye aklına gelen Çakarlı arabayla geziyor bu ülkede bunu da özellikle belli et milli davaları istismar eden gruplar türedi”

Editör: TE Bilişim