Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın erken seçim için ‘kabile devleti miyiz’ sözlerine de şöyle yanıt verdi: “Kabile devletinin ne olduğunu bilmiyor. Kabilede bir gelenek, örf vardır. Biz kabile devletinden daha da gerideyiz adam bunun farkında değil. Gelenek, görenek, Anayasa, adalet kaldı mı? Hayır. Keşke kabile devleti konumunda olsaydık. Hiç değilse oturur tartışırdık. Sen Anayasa’yı ihlal eden adamı yakında Yargıtay’a, AYM’ye üye yapacaksın. Yalandan fikri iktidar olunmaz”

Kılıçdaroğlu, “Eskiden bir adalet kavramı vardı. Akın Gürlek, yeni Zekeriya Özümüz. 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı. Ne hakkı hukuku, nereden çıkardınız diyor. 10 yaşındaki çocuğuna Erzurum’da tecavüz ederken bu adam oradaydı. Barış Terkoğlu yazdı. Adaleti katleden adamın adı Akın Gürlek’tir, yeni Zekeriya Öz’dür.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Daha çok beklersin. Çocukların hakkını yediğini senden benden daha iyi biliyorlar. Tefeciye para var. 489 milyar dolar faiz ödediler. 4 bin tane şehir hastaneni yapılırdı, bununla… Bununla herkesin evini yapabilirdiniz.

Pandemi sürecinde bu para hazinede olsaydı her vatandaşa 48 bin lira para ödenebilirdi. Aile başına 165 bin lira para ödenirdi. Nereye gitti bu paralar, tefeciye. Tefeciye Erdoğan ve damadı hizmet ediyor. Halka hizmet götüren diyen ise biziz.

Editör: TE Bilişim